Autocross in Horst

15-7-2010 door: Redactie
Op zondag 18 juli organiseert A.C.C. De Paradijsracers uit Melderslo weer een autocross aan het Peeldijkje in Horst. De aanvang is om 11.30 uur. Er wordt gestart in twaalf verschillende klassen. Daarin komen ongeveer 250 auto’s aan de start die in 50 verschillende manches strijden om het kampioenschap van de Auto Sport Unie Zuid.

De jeugd van 12 tot 18 jaar strijdt om het Nederlands Kampioenschap. In de stand om het kampioenschap staat Jim Derkx uit Melderslo op de 3e plaats, Boy Heufs uit Melderslo staat 5e en Peter Henraath uit Horst 6e. Nieuw in deze jeugdklasse zijn Jop Driessen en Bas Smits uit Melderslo.

Verder wordt er gereden in de volgende klassen: sprintklasse tot 2000cc, sprintklasse boven 2000cc, toerwagens, keverklasse, sportklasse plus, standaardklasse, crosskarts klasse A en B, balkenklasse en Melderse balkenklasse. Ook is het mogelijk om in de gastrijdersklasse te starten.

Op zondag wordt ook een bangers race verreden. Dit is een vorm van autosport waarbij alles is toegestaan, behalve tegen de richting in rijden en op de bestuurderskant van een auto inrijden. Deze race begint met 18 auto’s uit Nederland, België en Duitsland. Hiervan zullen er maar enkele finishen. Aan het eind van de dag een destruction race gereden. Hierbij gaat het erom te winnen door alle tegenstanders uit te schakelen en als laatste overgebleven auto over de finish te komen. Bangers racing is in Engeland een ware volkssport, maar ook in Europa wordt de sport steeds populairder.

De entree is gratis voor kinderen tot 11 jaar. Jeugd van 12 tot en met 15 jaar betalen 2 euro en volwassenen 6 euro. Voor meer informatie zie www.paradijsracers.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie