15 vragen aan Nadja Bours

Naam: Nadja Bours Leeftijd: 14 jaar Woonplaats: Grubbenvorst School: College den Hulster

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik zou graag een wereldreis willen maken, omdat het mij heel erg leuk lijkt om alle culturen te zien en te kunnen beleven.

Wat zou je graag nog willen leren in je leven?
Zelf lijkt het mij leuk om nog piano te leren spelen, omdat het mij leuk lijkt om bekend te worden aan de hand van mijn goede pianostukken net als Mozart of Bach.

Welke superkracht zou je willen hebben en hoe zou je hem gebruiken?
Teleporteren, omdat ik zelf heel erg lui ben. Het lijkt mij leuk en makkelijk om van de ene plek naar de andere plek te kunnen teleporteren zonder uren in de auto te zitten of heel erg lang moeten fietsen. Het is ook heel erg handig om het te gebruiken voor school, dan kan ik langer uitslapen.

In welke bestaande film zou je zelf willen spelen?
Forrest Gump. Ik ben van mening dat het een van de mooiste films is die ooit gemaakt is. Zelf zou ik het meisje willen zijn dat dan uiteindelijk zegt tegen Forrest: ‘’Run Forrest run!’’

Als je in een ander land en in een andere cultuur geboren zou zijn, welke zou dat dan zijn?
Ik zou dan graag in Amerika zijn geboren, omdat ik het een gaaf land vind om in te wonen. Dat komt door alle grote steden die daar zijn en alle fastfoodketens, ook zie je in films bepaalde scènes die me ook leuk lijken als dat in Nederland zou gebeuren.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd of te laat?
Meestal precies op tijd maar als ik afspreek om te verzamelen om bijvoorbeeld naar school te gaan kom ik meestal te laat. Maar als ik met vrienden afspreek ben ik wel altijd precies op tijd.

Hoe heb je je beste vriendin ontmoet?
Dat was op ‘t Nest, de kinderopvang. Daar waren we al goede vrienden maar later toen zij bij mij in de klas kwam werden wij beste vrienden. Na tien jaar zijn we nog steeds beste vrienden en zit zij nog steeds bij mij in de klas.

Waar ben je verslaafd aan?
Mijn telefoon, want ik vind het een heel erg verslavend ding. Elke keer als mijn telefoon trilt, geluid maakt of oplicht dan kijk ik automatisch en reageer ik ook vaak snel.

Heb je een bijnaam?
Ja, ik word vaak ‘Nad’ of ‘Natasja’ genoemd maar dat is meestal door mijn vrienden. Vroeger werd ik ook wel eens nacho genoemd.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?
Dat je elkaar respecteert zoals je bent, dat je elkaar alles kan vertellen en dat je elkaar steunt, wat er ook gebeurt. Voor mij zijn dat echt de kernaspecten van een goede vriendschap.

Zou je liever twee keer zo slim zijn of twee keer zo mooi zijn?
Twee keer zo slim, omdat je dan een goede baan zou kunnen krijgen en dan veel geld verdient en dan een fijne toekomst kan bieden aan jezelf en je familie.

Wie kent jou het beste?
Mijn zus, omdat we veel met elkaar praten en zij kent mij al mijn hele leven, dus hebben we samen ook best wel al veel meegemaakt.

Als je terug in de tijd zou gaan, wat zou je jezelf voor advies meegeven?
Ik zou tegen mezelf zeggen dat ik meer en beter moet leren, omdat het belangrijk is dat ik alles onthoud wat ik nu leer. En het is heel erg belangrijk als ik wil gaan slagen zodat ik een goede opleiding kan doen en dan veel geld kan gaan verdienen.

Welke emoticon gebruik je het meest?
De kus-emoticon, omdat ik vaak wel iets gemeens zeg maar het niet helemaal zo bedoel. Dan zet ik er een kus-emoticon achter en dan ziet het er liever en niet zo gemeen uit.

Dag of nacht?
Nacht, omdat ik ‘s nachts meer actief ben dan overdag. Omdat ik in het weekend of vakantie slaap tot diep in de middag, dus dan heb ik helemaal geen ochtend en dan verander ik heel mijn slaapritme van alleen ‘s nachts naar ook overdag en dan ben ik dus ‘s nachts meer wakker.