‘Menselijkheid en gemeenschapszin’

In haar nieuwjaarstoespraak ging burgemeester Ina Leppink-Schuitema van Horst aan de Maas vrijdag 4 januari onder meer in op het thema samenwerking. “Samenwerking met onze inwoners is voor ons bijzonder belangrijk”, aldus de burgemeester.

In de Mèrthal in Horst vond vrijdag 4 januari de traditionele nieuwjaarsreceptie plaats van gemeente Horst aan de Maas. Deze keer stond de bijeenkomst in het teken van de officiële start van Horst aan de Maas 800. Zo was er de presentatie van de videoclip behorend bij het lied Hub & Hay dat Jack Poels en Egbert Derix speciaal componeerden voor de viering van 800 jaar Horst aan de Maas. Door het opnieuw in werking zetten van de klok van klokkenmaker Hay Peeters uit Lottum, die stil werd gezet op de dag dat hij stierf, werd het jubileumjaar officieel geopend. In haar toespraak stond de burgemeester kort stil bij de festiviteiten. Rode draad vormde samenwerken met inwoners. Zij refereerde onder andere aan projecten als Afslag10, Sportdorp Sevenum, het accommodatiebeleid en de Gezondste Regio 2025. Daarnaast blikte ze vooruit op het OLS (Oud Limburgs Schuttersfeest) dat in juli in Sevenum plaats gaat vinden. “Een evenement dat onze gemeente prachtig op de kaart gaat zetten”, aldus Leppink-Schuitema. “Kortom, we staan voor heel wat uitdagingen, zoals er vele zijn in onze maatschappij. Wij blijven ernaar streven om het zo goed mogelijk te doen voor onze inwoners en in het algemeen voor de samenleving. Menselijkheid en gemeenschapszin zijn daarbij belangrijke basisprincipes.”
De nieuwjaarsbijeenkomst werd afgesloten met de conference, geschreven door Ger Gubbels, en een gezamenlijke toost.Foto-onderschrift: Gouverneur Theo Bovens, burgemeester Ina Leppink-Schuitema en Arie Stas voorzitter van Horst aan de Maas 800