Vriendengroep fietst langs alle dorpen van gemeente om vakantie in te luiden

Een vriendengroep uit Sevenum kwam na het afsluiten van de laatste toetsweek van het schooljaar op het idee om een fietstocht te maken langs alle dorpen van Horst aan de Maas. Zondag 17 juli gingen ze op pad en fietsten in acht uur tijd de hele gemeente door.

De groep, die bestaat uit tien Sevenumse jongens van 12 en 13 jaar die allemaal naar het Dendron College gaan, wilde graag een keer iets avontuurlijks doen. Zo ontstond het idee voor een fietstocht langs alle zestien dorpen in de gemeente.

Tijdens de fietstocht, waar de vriendengroep in totaal acht uur over deed, werd bij ieder dorp een foto gemaakt om zo de tocht op beeld vast te leggen. Daarnaast deden de jongens bij sommige dorpen iets speciaals. Zo aten ze een ijsje bij Clevers in Tienray en in Evertsoord ging de groep op bezoek bij een bekende om daar pannenkoeken te eten. Ook werd er een poging gedaan om de verschillende 'plekskes van geluk' in de gemeente te vinden, maar dit verliep niet helemaal succesvol. Deze plekjes waren wat moeilijk te vinden voor de jongens. Wel geeft de vriendengroep aan ontzettend te hebben genoten van de fietstocht en veel plekken gezien te hebben waar de jongens normaal niet snel komen. "Het was vooral echt mooi om de weg door de Peel te fietsen om in Griendtsveen te komen", aldus de groep.

Ondanks dat de jongens genoten hebben van hun dag, weten ze niet of de tocht voor herhaling vatbaar is. "Dan is het toch minder leuk, omdat we nu de weg weten", geeft de vriendengroep aan. "Nu was dit niet altijd het geval en ook met Google Maps wilde het niet altijd lukken. We hebben heel wat omwegen gemaakt en daardoor ook flink wat kilometers in de benen. Toch was het wel superleuk om te doen."