'Ik sprong mijn collega's om de nek'

Yvonne Appeldoorn verhuisde vanuit Horst naar Hegelsom. Normaal gesproken geen gekke verkassing, maar Yvonne mocht haar nieuwe thuis het Stationskwartier noemen. Zij was één van de gelukkigen die een appartement mocht huren in het nieuwe jongerengebouw.

Nog steeds is Yvonne hartstikke blij met haar stekkie. "Ik voel mij echt thuis hier", zegt ze. "Zelf geef ik coachingslessen op gebied van sport en daarom mocht ik ook meedenken over de invulling van de sportruimte in het gebouw. Zo leer je nieuwe mensen kennen en ik geef ook iedere maandag een fitdance."

Vlees in de kuip
Het is duidelijk dat Yvonne haar draai heeft gevonden in het Stationskwartier. Blij was ze ook toen ze hoorde dat ze één van de gelukkigen was. "Eerst moesten alle geïnteresseerden langskomen voor een intakegesprek. De eigenaren van het pand wilden natuurlijk wel weten wat voor vlees ze in de kuip hadden. Uit alle geïnteresseerden ben ik gekozen." Het was één groot feest toen Yvonne dit nieuws vernam, zegt ze. "Ik hoorde het net voor kerst in 2020. Beter kon mijn kerstperiode niet beginnen. Ik sprong mijn collega's om de nek en riep: ik ben het geworden."

Bouwval
Nadat ze van het nieuws had vernomen, begon het verzamelen van haar meubels. "Het is stiekem wel spannend, moet ik bekennen. We mochten wel een keer langskomen om te kijken hoe je appartement eruit kwam te zien, maar toen stond alles nog in de startblokken. Het was nog een soort bouwval, dus meteen bepalen waar alles komt te staan en een beeld krijgen, was niet zo makkelijk. Wel had ik bouwtekeningen en heb ik hiermee veel kunnen inrichten." Nu is haar appartement klaar. "Ik ben best wel trots", zegt Yvonne. "Mijn stijl heeft wat weg van industrieel."

Thuis
Samen met haar vader heeft Yvonne veel kunnen doen. "We hebben eerst de doe-het-zelf-specialist leeggeroofd en daarna hebben we alle muren kunnen texen. Het was best snel gegaan." Sinds 1 augustus heeft de van origine Horsterse de sleutel. "Ik ben inmiddels het op mezelf wonen wel gewend. Eerst heb ik nog in Nijmegen op kamers gezeten, dus het was voor mij niet vreemd. Het is gewoon heerlijk om je eigen plan te trekken en je eigen regels te bepalen. Het voelt nu echt als thuis."

Tekst: Niels van Rens