15 vragen aan Freek Linders

Iedere week beantwoordt een jongere uit Horst aan de Maas de 15 vragen. Deze week is dat Freek Linders (12) uit Horst.

Welke superkracht zou je willen hebben en hoe zou je hem willen gebruiken?
Ik zou heel graag de snelheid van de superheld Flash willen hebben. Deze zou ik dan gebruiken tijdens de voetbalwedstrijden. Het is altijd handig om de tegenstander te slim (en te snel) af te zijn.

Wat zou je nog willen doen in je leven?
Ik zou heel graag naar een voetbalwedstrijd gaan van een grote Europese club. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan Barcelona, PSG of Liverpool. Zitten in een groot stadion en kijken naar een mooie voetbal wedstrijd: het lijkt me super gaaf.

Wat is je droombaan?
Dit weet ik nog niet honderd procent zeker. Maar het lijkt me leuk om rechercheur te worden. Het oplossen van mysteries en zorgen dat er geen onrecht is, lijkt me reuze fijn. Dit ook omdat ik niet zo goed tegen onrecht kan.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?
De foto die hier bij het artikel staat. Het is een foto bij ons in de tuin, samen met mijn favoriete voetbal en ons konijn Fred. Ik ben zelf niet zo fotogeniek.

Wat is je leukste en wat is je stomste vak op school?
Het stomste vak vind ik toch wel Duits. Dit vind ik niet zo leuk en ik heb niets met de taal. Het leukste vak is gym. Ik vind het leuk om lekker sportief bezig te zijn en dan kan ik mijn energie kwijt.

Hoe heb je je beste vriend ontmoet?
Ik heb meerdere beste vrienden. Dit is al zo vanaf de basisschool, hier zaten we bij elkaar in de klas. We kennen elkaar dus al heel erg lang. Sommigen zitten zelfs nu nog bij mij in de klas op het Dendron College.

Wat is je favoriete hobby?
Ik heb meerdere hobby’s zoals voetballen bij het leuke team Wittenhorst JO15-3. Ook ga ik graag naar Jong Nederland. Ik zit bij de groep De Raekels. Verder game ik graag op de Playstation.

Heb je een bijbaantje?
Op donderdag en vrijdag bezorg ik samen met mijn zus en een vriend de Hallo. Deze week stop ik dus mijzelf in de brievenbus.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Op vrijdagavond heb ik Jong Nederland. Daar staan elke week leuke activiteiten op het programma. Op zaterdagavond vind ik het leuk om lekker thuis op de bank te chillen met chips en cola.

Wie is je grote voorbeeld?
Mijn grote voorbeeld is de voetballer Lionel Messi, op dit moment de sterspeler bij PSG. Ik zou graag ook zijn skills en dribbel willen hebben.

Wat is je favoriete game?
Ik speel graag een leuk spel op de Playstation. Vroeger speelde ik graag Fortnite en Rocket League. Deze spellen speelde ik online met vrienden. Kortgeleden heb ik FIFA 22 gekocht. Als ik de tijd heb, speel ik alleen nog maar FIFA 22. Erg verslavend.

Wat is het engste dat je ooit hebt meegemaakt?
Dat is toch wel de spokentocht tijdens de schoolverlatersweek van basisschool de Twister. In het donker hadden we een tocht door de Kasteelse bossen. Hier waren allemaal enge vaders en moeders verstopt, die probeerden ons te laten schrikken. Na de spokentocht hebben we lekkere griezelhapjes gegeten, daarna zijn we weer terug naar school gegaan en aansluitend was er een overnachting met de klas.

Als je een dier was, wat zou je dan zijn?
Als ik dan toch mag kiezen, dan zou ik het liefst een konijn zijn. Ik heb er zelf ook een. Lekker de hele dag chillen, eten en knuffelen met mijn baasje lijkt me erg tof. Ik zou geen konijn in het wild willen zijn, die zijn de hele dag bezig met de omgeving.

Wat was het laatste boek dat jij heel erg leuk vond?
Dat was het boek 'De verschrikkelijk steen' van Tosca Menten. Hier heb ik op de basisschool een boekendoos voor gemaakt. Dat is een doos met allemaal materialen die terug komen in het boek. Welke dat zijn? Lees zelf maar het boek. Erg leuk!

Wat deed je als kind het liefst?
Als kind was ik de hele dag buiten. Ik speelde in de tuin bij de zelfgemaakte boomhut. Ook met vrienden voetballen achter in de tuin of op het veldje bij de basisschool was en is nog steeds een leuke bezigheid.

Tekst: Teun van Zon