15 vragen aan Noor Janssen

Naam Noor Janssen Leeftijd 12 jaar Woonplaats Lottum School Dendron College

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik zou graag een wereldreis willen maken en Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Scandinavië willen zien. Ik zou graag de cultuur daar willen ervaren en hoe de mensen daar leven.

Als je in een ander land en cultuur geboren zou zijn, welke zou dat dan zijn?
Ik denk dan ergens in Zuid- Europa bijvoorbeeld Italië of Portugal. Ik denk aan deze landen omdat ze daar heel lekker eten hebben en de mensen aardig zijn. De omgeving, mensen en natuur zien er heel mooi uit.

Wat is je leukste en je stomste vak op school?
Ik zit nu in de brugklas van het Dendron College. Ik vind handenarbeid, Frans en aardrijkskunde leukere vakken op school. Geschiedenis en Duits vind ik minder leuke vakken.

Wat is je favoriete hobby?
Mijn favoriete hobby is zwemmen. Dat doe ik iedere week, zaterdag in Horst. Verder ben ik graag creatief bezig. Ik doe dan graag handletteren, schilderen en bakken in mijn vrije tijd.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?
Ik vind het belangrijk in een vriendschap dat je eerlijk tegen elkaar kunt zijn en natuurlijk dat je samen leuke dingen kunt doen.

In welke situatie was je het meest zenuwachtig?
Ik dans bij de dansgarde. In het begin was ik voor een optreden met de dansgarde nog wel eens zenuwachtig. Ik was ook best zenuwachtig toen ik in de Efteling was en we in de achtbaan Baron 1898 gingen. Ik vond vooral de vrije val heel spannend.

Wie kent jou het beste?
Ik denk dat mijn moeder mij het beste kent, ik vertel haar altijd alles.

Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in zijn?
Ik zou dan graag een goede atleet willen zijn en in verschillende onderdelen heel goed willen zijn, zoals zevenkamp.

Naar welk kinderprogramma zou je stiekem nog willen kijken?
Ik zou dan stiekem nog graag naar Hallo K3 willen kijken. Ik vind stiekem de liedjes van Kinderen voor Kinderen ook nog best wel leuk, zoals het liedje: ‘Niets is cooler dan Kerstmis’.

Wat is jouw stopwoordje?
Wanneer ik een verhaal vertel of gebeurtenis over bijvoorbeeld wat ik heb gedaan, zeg ik bijna altijd wel tussen de zinnen door: ‘zeg maar’.

Hoe heb je je beste vriendin ontmoet?
Mijn beste vriendin heet Isa. Ik heb haar op mijn basisschool De Bottel ontmoet toen we nog in groep 1 zaten. Ze woont bij mij in de straat, hierdoor kunnen we elkaar heel vaak zien.

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?
Ik heb niet echt een specifieke stijl. Ik vind zelf dat mijn stijl meer een mix is tussen sportief, stoer, creatief en ook meisjesachtig. Eigenlijk van alles wat.

Wat is het laagste cijfer dat je ooit op school hebt gekregen?
In de eerste weken van de brugklas heb ik een 1 voor Duits gehaald. Gelukkig mochten we die wel herkansen, ik heb er nu een 7 voor gekregen.

Wat zou je nooit weggooien?
Mijn knuffel: Hanna (de Heldhaftige). Het is een knuffel van een sprookjescamping waar ik heel lang geleden naartoe ben geweest. Ik heb de knuffel vanaf mijn vierde jaar al.

Wat is je beste en wat is je slechtste eigenschap?
Mijn beste eigenschap is dat ik voor alles enthousiast ben en dat ik graag dingen organiseer. Mijn slechtste eigenschap is dat ik altijd een sloddervos ben waardoor mijn slaapkamer soms een bende is.