Stationskwartier nieuwe naam appartementencomplex oud Rabobank-pand

De naam voor het toekomstige appartementencomplex van het voormalige kantoor van Rabobank Horst-Venray wordt Stationskwartier. Op deze naam werd het meest gestemd uit een namenwedstrijd, georganiseerd door initiatiefgroep Futurum Hegelsom.

Eind december vroeg de initiatiefgroep aan de geïnteresseerden uit de gemeente Horst aan de Maas om creatieve namen in te zenden. Uit de meer dan honderd ingezonden namen selecteerde Futurum Hegelsom zes mogelijke namen. Vervolgens konden jongeren door te stemmen hun voorkeur kenbaar maken. Andere namen waren Spoorzone H, Aan de Staatsie, Spoor aan huis, Perron ’66 en Spoorzicht.

Benaming andere ruimtes
Gerold Vereijken, woordvoerder Futurum Hegelsom, reageert enthousiast: “We kregen ontzettend veel respons van de geïnteresseerde jongeren in onze zoektocht naar een naam voor het te realiseren appartementencomplex. Er zitten veel creatieve, leuke namen bij en een aantal van deze namen komt wellicht nog van pas in benamingen van andere ruimtes en plekken binnen het appartementencomplex. Wij zijn verheugd met het feit dat we een naam hebben gevonden die zowel de toekomstige bewoners, de jeugd uit de gemeente Horst aan de Maas, en onszelf aanspreekt.” De transitie zit echter nog niet in kannen en kruiken. “We zijn de plannen nog nader uit aan het werken en de vereiste procedures aan het doorlopen”, aldus Gerold Vereijken.

Eind oktober 2019 werd bekendgemaakt dat er plannen zijn om het voormalige kantoor van Rabobank Horst-Venray aan de Spoorweg in Hegelsom om te bouwen tot sociale huurappartementen. Geïnteresseerden kunnen nog steeds hun interesse kenbaar maken via de website van Futurum Hegelsom.