15 vragen aan Sofie Geurts

Iedere week beantwoordt een jongere uit Horst aan de Maas de 15 vragen. Deze week is dat Sofie Geurts (14) uit Horst.

Welke superkracht zou je willen hebben en hoe zou je hem gebruiken?
Het lijkt me fijn om onder water te kunnen ademen. Ik zwem namelijk synchroon. Daarbij is het belangrijk om superlang onder water te kunnen blijven.

Wat is je favoriete sociale media?
Snapchat. Met Snapchat kan ik altijd mijn vrienden bereiken.

Wie is je grootste voorbeeld?
Sterre Koning. Sterre zingt mooie liedjes en heeft een boek geschreven over hoe zij zangeres is geworden. Het mooiste vind ik, dat zij, ondanks haar bekendheid, lekker haarzelf blijft.

Met welke artiest zou je een dag willen ruilen?
Met Sterre Koning. Ik ben heel benieuwd hoe het voelt om voor een groot publiek te zingen, terwijl iedereen jouw liedjes meezingt. Ook vraag ik me af hoe het voelt om als bekendheid naar school te gaan.

Heb je een bijnaam?
Ja, ik heb meerdere bijnamen. Sommige vriendinnen noemen me 'Soof' en mijn leiders van Jong Nederland noemen me 'Schoefie'. Pap en mam noemen me soms 'Fietje'.

In welke bestaande film zou je zelf willen spelen?
The Kissing Booth. Deze film heb ik misschien wel 100 keer gezien. De teksten kan ik helemaal meepraten.

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?
Ik kleed me graag sportief en netjes, maar niet tuttig. Ik draag daarom liever een broek met een trui of shirt dan een jurkje.

Wat zou de beste uitvinding zijn?
Een machine die al mijn huiswerk maakt en mijn kamer kan opruimen. Huiswerk maken en ook zeker opruimen is niet een van mijn favoriete bezigheid. Het zou erg handig zijn als een machine dit van mij kan overnemen. Zo krijg ik meer tijd om in een opgeruimde kamer te chillen.

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik zou graag een keer een trip door Amerika willen maken. Het lijkt me geweldig om New York te zien en te ervaren hoe de mensen daar leven. Omdat een vriendin van mij in Iowa woont, zou ik daar ook meteen even op bezoek gaan en lekker bijpraten.

Wat doe je het liefst op vrijdag- of zaterdagavond?
Op vrijdagavond train ik het liefst. Ik ben dan de hele avond druk met synchroonzwemmen. Op de zaterdagavond vind ik het gezellig met vriendinnen te kletsen en een filmpje te kijken. Graag maak ik daarbij popcorn of andere snacks klaar. Het gezelligste is het als we bijna de hele nacht door kunnen kletsen omdat we blijven logeren.

Wat zou je graag nog willen leren in je leven?
Ik zou wel Chinees willen leren. Het lijkt me grappig om Chinees te kunnen spreken. Zeker als een goede vriendin het ook kan. We kunnen dan elkaar wat zeggen zonder dat mensen om ons heen ons kunnen verstaan. Ook lijkt het me leuk te weten wat er bij een Chinees restaurant gezegd wordt, wanneer ik er zit te wachten.

Wat zou je nog eens opnieuw willen doen of beleven?
Toen ik in groep 7 zat, mocht ik meedoen met de jeugdboerenbruiloft. Omdat ik hier enorm van genoten heb, zou ik deze graag een keer over doen. Tijdens deze carnaval heb ik pas echt carnaval leren vieren. Nu kan ik er geen genoeg van krijgen en zit ik al voor het derde jaar in de raad van 11.

Wat zou je nooit weggooien?
Sinds ik bij de raad van 11 zit, krijg ik van iedere prins een onderscheiding. Deze huisordes zal ik nooit wegdoen, omdat ze me er aan helpen denken hoe geweldig de avonden met de raad zijn en hoe mooi carnaval is.

Dag of nacht?
De nacht vind ik veel leuker dan de dag. Overdag zit ik meestal op school en dat vind ik nogal saai. ’s Nachts is de tijd om carnaval te vieren. Het is niet voor niks: “Kampioenen van de nacht”. Verder kan ik ’s nachts lekker in bed liggen en net doen of ik slaap, terwijl ik filmpjes kijk of snap met vriendinnen.

Is er een liedje waar je speciale herinneringen aan hebt?
Ja, '1000 sterre' van Bjorn en Mieke. Iedereen bij ons in het gezin vindt dit een heel mooi lied. De eerste keer dat ik dit Bjorn en Mieke live hoorde zingen, was bij de carnavalsparade in Horst, waar ik toen toevallig alleen met mijn vader was. Bij pap op de nek heb ik toen deze knaller meegezongen. Dit is nu echt hét carnavalsliedje van mij en pap.

Tekst: Teun van Zon