11 vragen aan prins John Kleeven van D'n Blauwpoët

Elke week stelt HALLO Horst aan de Maas prinsen voor die dit jaar de scepter mogen zwaaien in de gemeente. Deze keer is John Kleeven uit Broekhuizenvorst aan de beurt.

Wie ben je?
Ik ben John Kleeven, 45 jaar, ruim 17 jaar getrouwd met Wendy en vader van drie dochters Kim (17), Imke (15) en Meggie (11). De kinderen reageerden enthousiast toen ze hoorden dat papa prins werd. Ook van de familie, vrienden, collega’s, en de buurt heb ik erg leuke reacties ontvangen.

Waar werk je?
Ik werk 28 jaar als bakker bij bakkerij Smits in Lottum. Ik heb eerst als weekendhulp bij de bakkerij gewerkt en toen ik klaar was met de opleiding voor bakker ben ik bij hun in vaste dienst gegaan. Bij Bakkerij Smits vinden zij het leuk dat ik prins ben. Ik krijg alle medewerking van hun voor vrije dagen tijdens de carnavalsactiviteiten.

Hoe voelde het om tot prins te worden gekozen?
Ik wordt al jaren genoemd al kandidaat prins van de Blauwpoët, ik had niet verwacht dat ik gevraagd zou worden. Toen Marc me vroeg was ik vereerd en enthousiast. Na een kort overleg thuis en gepolst te hebben of mijn adjudanten Marc en Jos samen met mij voorop wilden gaan met carnaval heb ik ‘ja’ gezegd. Samen met mijn prinses Wendy en mijn adjudanten Marc en Jos gaan we een mooie tijd tegemoet.

Hoe heb je jouw aanstelling geheim kunnen houden voor familie, vrienden en kennissen?
Het was gemakkelijk om het geheim te houden voor de buitenwereld. Ik werd al vaker genoemd als iemand vroeg of ik prins werd zei ik ‘ja’, net als al die andere keren. Dan werd er niet doorgevraagd. Een paar familieleden wisten het en bij Bakkerij Smits waren ze op de hoogte.

Wat betekent carnaval voor je?
Lekker feesten, plezier maken, genieten en als prins samen met mijn adjudanten voorop gaan.

Hoe ging jij vroeger verkleed tijdens carnaval?
Vroeger ging ik altijd verkleed als cowboy of indiaan.

Waar kun jij tijdens carnaval echt niet zonder?
Goed eten, een biertje en veel plezier hebben.

Welke carnavalsactiviteit is voor jou het hoogtepunt?
Welke carnavalsactiviteit het hoogtepunt is kan ik beter na de carnavalsperiode vertellen. Het uitkomen als prins was geweldig, ook heb ik veel zin in de receptie, de sleuteloverdracht en de optocht op zondag. Alle activiteiten die op het programma staan zijn leuk.

Welk carnavalsnummer hoort echt bij vasteloavend?
Vors blieft Vors.

Wat staat er daags na Aswoensdag op je programma?
Uitslapen na het hieringschelle. Ik heb de rest van de week nog vrij en kan dan bijkomen van een geweldige carnaval.

Wie zou jouw meest geschikte opvolger zijn in 2021?
Mijn nieuwe buurman Schater.