15 vragen aan Elle Truijen

Iedere week beantwoordt een jongere uit Horst aan de Maas de 15 vragen. Deze week is dat Elle Truijen (13) uit Horst.

Van wie was het beste advies dat je ooit hebt gekregen? Van wie was dat advies?
Ik denk dat ik mezelf moet blijven en trots moet zijn op wie ik ben en me niks moet aantrekken van mensen die er commentaar op hebben hoe ik eruit zie. Dit advies heeft mijn moeder mij gegeven toen ik in groep 6 zat, toen ik werd gepest.

In welke bestaande film zou je zelf willen spelen?
‘The princess switch’, omdat ik benieuwd ben hoe een prinses leeft en om te kijken hoe een dag van een prinses eruit ziet en wat ze dan allemaal meemaakt op een dag.

Wat zou je nog eens opnieuw willen doen of beleven?
Ik heb niet echt een idee maar de musical, het kamp en het afscheid van groep 8 zou ik graag nog wel eens willen meemaken. Ik vond dat keileuk.

Wat zou de beste uitvinding zijn?
Dat alle wensen uit kunnen komen, omdat je dan kan wensen wat je wil en het dan ook nog kan uitkomen. Dat lijkt mij heel erg vet om dat een keer te kunnen doen.

Als je in een ander land en in een andere cultuur geboren zou zijn, welke zou dat dan zijn?
Ik denk Italië, omdat ze erg lekker eten hebben en het er ook best lekker weer is. Ook zijn er mooie steden en gebouwen die mij wel interesseren.

Wat is jouw stopwoordje?
Dan niet. Eigenlijk zeg ik dat alleen maar als iemand niet reageert. Dus een echt stopwoordje is het niet. Verder heb ik ook niet echt een ander stopwoordje.

Welke grote beslissing heb je onlangs genomen?
Bij hockey mocht ik kiezen of ik in de C zou willen blijven of dat ik al eerder naar de B mocht gaan. Dat betekent dat ik dan met mensen zou mogen spelen die al wat ouder zijn dan de mensen waar ik nu mee speel. Maar uiteindelijk heb ik toch gekozen om alsnog in de C te blijven.

Wat is je leukste en wat is je stomste vak op school?
Mijn leukste vak is gym. Ik vind het een supervak omdat ik het leuk vind om te sporten en omdat ik dan niet stil hoef te zitten. Mijn stomste vak op school is dan toch echt wel Frans. Die taal interesseert mij namelijk niet en ik vind het heel erg saai dat je heel de les stil moet
zitten.

Als je elke willekeurige fictieve persoon zou kunnen zijn, wie zou je dan kiezen?
Ik zou graag een fictief persoon willen zijn die kan vliegen. Het lijkt mij namelijk heel erg leuk om gewoon overal heen te kunnen vliegen.

Geloof je in buitenaardse wezens?
Ik geloof niet in aliens en dat soort buitenaardse wezens, maar ik wil best geloven dat er nog op een andere planeet wezens zijn. Maar ik heb wel zeven wezens thuis die je buitenaards kan benoemen.

Hoe zou jij de biografie van je leven noemen?
Strong minded. Het is namelijk zo dat als ik iets wil, ik er dan ook echt voor wil gaan en dan geef ik het ook niet zou gauw op.

Welk verhaal vertelt je familie altijd over jou?
Ik denk dat het het verhaal is dat ik als kind vroeger een keer aan het fietsen was met mijn moeder en ik de stop op wilde en mama afsneed op de weg. En mijn moeder had toen mijn zusje, Anne, voor in het stoeltje zitten. Dus toen ik mijn moeder afsneed vielen zij en Anne voorover. Dat was toevallig ook nog op een verjaardag en mijn moeder had daar haar knie bij opengehaald en toen voelde ik mij wel erg schuldig.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd of te laat?
Ik ben meestal wel een beetje te laat maar dan maar net een minuut of zo. Maar als ik dan niet te laat ben, betekent het ook niet dat ik automatisch te vroeg ben. Het is dan wel zou dat ik dan net op het nippertje thuis kom.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?
De laatste foto die ik heb gemaakt is een foto van mijn vriendin waar zij op de trap stond in school en waar zij toevallig een gek gezicht trok. Daar wilde ze mijn telefoon voor wegduwen maar op dat moment maakt mijn telefoon dus die foto, dus werd het nog een gekkere foto.

Hoe heb je je beste vriendin ontmoet?
Ik zat vorig jaar bij haar in de klas. Eerst dacht ik dat ik haar niet aardig zou vinden maar met de sportdag hebben we elkaar toen meer leren kennen. Gelukkig zitten we dit jaar weer bij elkaar in de klas en zijn wij nu hele goede vriendinnen.