Nattigheid

De verplaatsing van het Horster zwembad. Een langlopend thema en voor mij als journalist blijft het een heerlijk onderwerp. Niet alleen omdat het al zo lang loopt, maar de meningen verschillen enorm of het zwembad moet verhuizen de ja of de nee.

Het onderzoek en het politieke thema loopt al jaren. De een zegt dat De Berkel moet blijven: waarom überhaupt verhuizen? De ander ziet weer een sprankelend nieuw zwembad als beste optie. Ik kan me in beide meningen vinden. Wie er gelijk heeft, daar wil ik het niet over hebben in deze column. Het gaat er mij nu om dat het wel lang genoeg heeft geduurd. De discussie wordt telkens opgeschoven. Ik begrijp volledig dat er onderzoeken gestart worden en ja dat kost tijd, maar hoe lang speelt dit onderwerp al? Het wordt een beetje waterig nu.

De discussie omtrent De Berkel en, tevens niet te vergeten sporthal De Berkel, loopt nu al een flink aantal jaren. Is het nu niet eens tijd om onderzoeken af te ronden? Een beetje peper in de reet bij de gemeenteraad en gewoon uitvoeren, wat het beste plan ook is. Ik weet dat het niet zomaar gaat, maar de geloofwaardigheid en vertrouwen onder de bewoners van Horst aan de Maas verwatert wel.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over ’t Gasthoês. Gelukkig zijn we daar al een stuk verder mee. Maar ook hier zie je dat veel inwoners twijfels hebben bij het project. Dat komt door het telkens verlengen van het project. En ja, dan voel je de nattigheid.

Zwem ze,

Niels