Champignonbedrijf Lottum binnengevallen voor arbeidsinspectie

De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) is woensdagochtend 14 augustus binnengevallen bij champignonbedrijf Fungo in Lottum. Naar verluid zouden er meerdere zaken niet helemaal eerlijk verlopen binnen het bedrijf.

Deze controles worden vaker uitgevoerd door de SZW. “Maar die doen we niet zomaar”, vertelt een woordvoerder van de SZW. “We hebben een vermoeden dat bepaalde zaken binnen het champignonbedrijf niet helemaal eerlijk verlopen.” De SZW kreeg een melding over het bedrijf aan de Horsterdijk in Lottum. Het zou onder andere te maken hebben met verkeerd uitbetaalde werknemers. “We hebben ook een melding gekregen dat er werknemers in dienst zijn die er überhaupt niet eens mogen werken.”

Tijdens zo’n onaangekondigde controle worden de werknemers van het bedrijf ondervraagd. "Inmiddels hebben we iedereen gesproken, ook de bedrijfsleider van het bedrijf”, aldus de SZW-woordvoerder. “Daarna zal het onderzoek verder gaan. Dit neemt enige tijd in beslag.”

De woordvoerder van champignonbedrijf Fungo wil niet ingaan op de inspectie: “We weten er inmiddels vanaf. Verder willen we geen commentaar geven.”