15 vragen aan Anouk Driessen

Naam: Anouk Driessen Leeftijd: 13 Woonplaats: Meterik School: Het Dendron College

Wonen er in de toekomst mensen op de maan?
Ik weet het niet zeker. Ik betwijfel of dat ooit zou lukken.

Welk museum heb je het laatst bezocht?
Motorworld in Keulen. Daar staan allemaal oude auto's. En er is ook een tentoonstelling van Michael Schumacher. Hier ben ik samen met mijn ouders, mijn broer en de vriendin van mijn broer naar toe geweest. Het was heel leuk en ook heel interessant om alles te zien. Er stonden hele mooie en hele dure auto's. De mooiste auto die er stond vond ik een Lamborghini.

Wie zou je uit het verleden een keer willen ontmoeten?
Ik zou graag Ayrton Senna willen ontmoeten. Hij was een supergoede Formule 1-coureur, maar helaas is hij een tijdje terug gestorven tijdens één van zijn races.

In welke bestaande film zou je zelf willen spelen?
Ik zou dan heel graag in de film Dirt willen spelen, want ik vind het een vette film. De film gaat over een 17-jarige jongen die een autodiefstal pleegt. Daardoor krijgt hij de kans om zijn leven te verbeteren en een goede racecoureur te worden bij een raceteam.

Heb je een verborgen talent?
Mijn verborgen talent is zo goed verborgen, dat ik het zelf nog niet gevonden heb.

Wat was je eerste gedachte toen je vanmorgen opstond?
Mijn eerste gedachte was dat ik weer snel terug naar bed wilde. Ik ben laatst op een volleybalkamp geweest en daar heb ik erg weinig geslapen. Die slaap zou ik nu graag willen kunnen inhalen.

Wat is je droombaan?
Mijn droombaan is om monteur te worden bij een groot raceteam. Ik vind het heel leuk om aan auto’s te sleutelen. Als ik dan zou mogen kiezen, dan zou ik graag bij een Formule 1-team willen werken als monteur, want ik vind het ook geweldig om naar autoraces te kijken.

Wat zou je nog eens opnieuw willen doen of beleven?
Ik zou graag weer terug op vakantie willen naar Kroatië met mijn ouders en broer. Het was een superleuke vakantie in een mooi land met heel mooi weer. We zijn naar mooie steden geweest en daardoor heb ik de cultuur daar ook goed leren kennen.

Wat is de coolste trend die je ooit gevolgd hebt en nu totaal belachelijk is?
Vroeger waren er van die Pokémon-kaarten. Die waren helemaal in toen ik in groep vijf zat. En die heb ik dus ook gevolgd, maar die kaarten zijn nu totaal belachelijk.

Is er een liedje waar je speciale herinneringen aan hebt?
Ja, het liedje ‘Bigfoot’ van W&W. Altijd als mijn vader aan de start staat met zijn LMV8 op raceway Venray, dan draaien ze dat nummer. Wij gaan altijd met de hele familie mee naar de races, dat is dan ook super gezellig.

Hoe zou jij je eigen stijl omschrijven?
Stoer, sportief en casual. Zelf vind ik racen heel erg leuk waardoor het stoere in mij naar boven komt en dat is te zien in mijn stijl. Ook doe ik veel met volleybal, waardoor je mijn stijl kunt beschouwen als sportief en dan als laatste casual, omdat ik het liefst kleding draag die lekker zit.

Met welke artiest zou jij je leven willen ruilen?
Met niemand eigenlijk. Als je namelijk bekend bent, dan heb je geen privéleven meer. Iedereen houdt je dan in de gaten met wat je doet en wat je eet en met wie je bent. Dan kun je niet meer rustig over straat, en dat zou ik niet willen.

In welke situatie was jij het meest zenuwachtig?
In groep acht heb ik meegedaan aan de afscheidsmusical. Bij ons was dat ‘Help we zijn het bruidspaar kwijt’. Die musical was voor een volle zaal en omdat ik een dubbelrol had, moest ik ook nog eens twee totaal verschillende types spelen. Ik was een deftige mevrouw en een raar en apart kattenvrouwtje. Ik moest erg veel onthouden. Daar was ik wel heel erg zenuwachtig voor.

Wat is het engste dat je ooit hebt meegemaakt?
Ik heb een ongeluk gehad tijdens volleybaltraining een aantal jaren geleden waardoor ik een facet van de ruggenwervel heb gebroken. De dokters waren er pas drie maanden later achter gekomen. Hier heb ik nu nog dagelijks last van met veel lopen, rennen en traplopen.

Welk kinderprogramma vind je stiekem nog steeds leuk?
Het programma Brugklas. Want ze spelen altijd herkenbare situaties die ook in het echte leven zouden kunnen gebeuren.