15 vragen aan Veerle van Rengs

Naam: Veerle van Rengs Leeftijd: 15 jaar Woonplaats: Horst School: Dendron College

Zou jij het eeuwige leven willen hebben?
Eigenlijk niet, het lijkt me wel cool om alle vorderingen te zien in de technologie en om te zien hoe de mens verandert, maar het stomme is dat alle mensen waarmee je bent opgegroeid, uiteindelijk doodgaan en je dan alleen achterblijft.

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik zou graag een rondreis willen maken door Noord- en Zuid-Amerika en dan vooral door Brazilië, de Verenigde Staten en Canada. Maar Australië en Engeland lijken me ook mooi, dus eigenlijk gewoon een wereldreis.

Wat zou je graag nog willen leren in je leven?
Skateboarden of de Portugese taal. Vorig jaar heeft er een meisje uit Brazilië bij ons gewoond en toen heb ik kennisgemaakt met de Braziliaanse cultuur en dus ook met de Portugese taal. Ik vind deze taal erg mooi en leuk klinken, dus die zou ik wel willen leren. Ook heb ik zelf een longboard en ik vind het dan ook erg leuk om te longboarden. Hier kun je eigenlijk geen trucjes op doen, dus lijkt het me wel leuk om te leren skateboarden.

Wat zou je nog willen doen in je leven?
Ik zou graag nog mijn gymnasiumdiploma willen halen en daarna gaan studeren aan een universiteit.

Wat zou de beste uitvinding zijn?
Een medicijn dat alle chronische en dodelijke ziektes in de wereld kan genezen. In mijn directe omgeving hebben meerdere mensen een chronische ziekte (waaronder ikzelf) en daarmee leven is natuurlijk niet altijd even makkelijk. In mijn familie zijn er ook mensen die kanker hebben gehad en/of zijn overleden aan kanker, dus als zo’n medicijn wordt uitgevonden, dan zou dat erg fijn zijn.

Als je in een ander land en in een andere cultuur geboren zou zijn, welke zou dat dan zijn?
Waarschijnlijk Canada, ik vind het een erg mooi land en ik vind de cultuur ook erg leuk. In ieder geval wil ik ooit naar Canada op vakantie.

Waar ben je verslaafd aan?
Muziek luisteren, ik luister echt bijna de hele dag naar muziek. Vaak zet ik al muziek op als ik pas net wakker ben en dan blijf ik de rest van de dag muziek luisteren.

Wat is je droombaan?
Ik weet nog niet precies wat voor arts, maar misschien kinderarts of een arts die is gespecialiseerd in diabetes en dan vooral in diabetes type 1.

Wat is je favoriete sociale medium?
Instagram, je kunt erop zien wat je favoriete artiesten doen, wat je vrienden doen, maar ook inspiratie opdoen voor als je bijvoorbeeld iets wilt maken of bijvoorbeeld iets wilt koken.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?
Dat je elkaar kunt vertrouwen, dat je er voor elkaar bent en dat je begripvol tegenover elkaar bent. Zelf heb ik wel eens problemen met mijn ziekte en ik vind het dan altijd fijn om even te praten met mijn vriendinnen, want die zijn altijd erg begripvol over mijn ziekte en staan altijd voor me klaar.

Hond of kat?
Honderd procent zeker een hond, wij hebben zelf namelijk twee honden en ik ben opgegroeid met honden om me heen.

Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?
Als ik een sport zou moeten kiezen, dan zou ik voor hockey kiezen. Ik zit nu al ongeveer 9 jaar op hockey en vind het nog steeds erg leuk. Het zou super leuk zijn om er heel goed in te zijn en er mijn beroep van te maken. Of snowboarden, want ik vind het er altijd heel cool uitzien, maar ik heb het eigenlijk nog nooit gedaan, dus dat zou ik wel graag willen leren.

Met welke artiest zou jij je leven willen ruilen?
Shawn Mendes, hij doet wat hij leuk vindt als beroep en maakt de coolste dingen mee, hij reist bijvoorbeeld de hele wereld rond, was genomineerd voor twee Grammy’s en mocht optreden voor koningin Elizabeth. Het lijkt me geweldig om je beroep te maken van je talent, al zou ik eerst moeten leren zingen als ik van leven zou ruilen.

Welke emoticon gebruik jij het meest?
De emoticon met tranen van het lachen, deze zou je kunnen vergelijken met een stopwoordje bij mij. Ik gebruik hem namelijk veel te vaak en ik heb bijna geen WhatsApp-gesprek waarin deze emoticon niet voorkomt.

Dag of nacht?
Dag, overdag valt er veel meer te beleven en zijn er ook veel meer mensen wakker waardoor je meer leuke dingen kunt doen.