Jimmy Hendriks en BiblioNU uit elkaar

BiblioNu en bestuurder Jimmy Hendriks hebben besloten om per 1 februari afscheid van elkaar te nemen. De aanleiding was een geschil omtrent een herstelplan van de bibliotheek in Venray. Carla Driessen is aangesteld als gesprekspartner van BiblioNu Horst totdat er een nieuwe directie is.

Hendriks was de afgelopen maanden bezig met het maken van een herstelplan van de bieb in Venray. “Het plan moet passen in ons financieel subsidieplaatje”, zegt Jan-Hein de Wit, voorzitter van de Raad van Toezicht van BiblioNu. “Het is vooral belangrijk dat we als ontmoetingsplek erop vooruit gaan. De deadline voor dit plan is 1 februari en toen we besloten te kijken hoe ver Jimmy was, concludeerden we dat het niet zo goed ging.”
Daarom ging de Raad van Toezicht met Hendriks in gesprek over hoe nu verder. “Wij stelden voor om als Raad van Toezicht het plan over te nemen omdat wij er geen vertrouwen in hadden. Jimmy heeft hier over nagedacht en heeft daarna besloten dat het beter was om het aan ons over te laten. Hij legt daarbij zijn functie neer als bestuurder. Van een conflict was geen sprake.”
De Raad van Toezicht besloot in een spoedvergadering op maandag 28 januari om een aantal dingen te veranderen. Zo wordt Carla Driessen de nieuwe gesprekpartner van BiblioNu Horst als het gaat om ’t Gasthoês, het toekomstige pand van de bieb in Horst. “Ze blijft coördinator, totdat er een nieuwe directie is gevonden”, aldus De Wit. “Wij gaan haar hier natuurlijk in ondersteunen. Ook is Peter ter Huurne opgestapt als lid van de Raad van Toezicht. Hij gaat nu aan de slag met het herstelplan van de bibliotheek in Venray waar Jimmy bleef steken. Peter moest opstappen omdat hij anders twee functies bekleedt.”
Wethouder Geurts van de gemeente Horst aan de Maas ziet de samenwerking met Carla Driessen positief in. “Carla is bekend hier in Horst, dus dat schept al meteen vertrouwen. De komende tijd zal er een gesprek plaatsvinden met de gemeente en Carla over hoe nu verder. Het streven is er nog steeds dat de bieb in ’t Gasthoês komt.”