Huisvesting ­arbeidsmigranten in Melderslo

29-3-2018 door: Redactie
Uitzendbureau Sun-Power uit Tienray heeft camping ’t Engelke in Melderso gekocht. Eigenaar Twan Christiaens wil daar vanaf april tot november vijftig tot zestig arbeidsmigranten gaan huisvesten. De eerste woonunits zijn al geplaatst.

Volgens Christiaens is er een ­nijpend tekort aan onderkomens­ voor seizoensmedewerkers. “Landelijk zijn er zo’n 400.000 arbeidsmigranten en er is een tekort van 100.000 bedden. Ook wij hadden voor het komende seizoen woonplekken te weinig.” De woonunits die op de camping worden geplaatst, zijn om de piek op te vangen, aldus Christiaens. Hij presenteerde vorige week zijn plannen aan de buurt. “Ik heb daarbij ook aangegeven dat we in de toekomst meer mensen willen onderbrengen in een groepsaccommodatie. Maar het kan nog enkele jaren duren voordat het zover is.”

De dorpsraad is niet blij met de ontwikkelingen op de camping aan de Broekhuizerdijk, zegt They Hagens. “We waren net zo verrast als de buurt, ook wij wisten van niets. We waren officieel ook niet uitgenodigd op deze voorlichtingsavond, waar ik wel als buurtbewoner een uitnodiging voor had gekregen. En ja, het zijn er op termijn gewoon te veel. Wat mij pijn deed is dat de politiek ons zo voor het blok zet. Er is nergens bekendgemaakt, voor zover wij weten, dat er een gedoogvergunning is gevraagd. We hebben gehoord dat er aan de initiatiefnemer is gevraagd om de informatieavond na de verkiezingen te organiseren. Dat vind ik nog het ergste. Officieel is de dorpsraad er nog niet bij betrokken, maar we blijven natuurlijk niet vanaf de zijkant toekijken als er zoveel dorpsgenoten zich grote zorgen maken.”

Een woordvoerder van gemeente Horst aan de Maas laat desgevraagd weten dat er nog geen vergunning is verleend. “Mocht de vergunning worden aangevraagd en de ondernemer voldoet aan de voorwaarden, dan zal het College van B&W in principe medewerking verlenen”, aldus de woordvoerder. “We zien wel mogelijkheden om dit toe te staan.” De woordvoerder bestrijdt dat er aan de initiatiefnemer is gevraagd om de informatieavond na de verkiezingen te organiseren.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie