Aniek Poels wint Masters in Meerlo

17-6-2010 door: Redactie
De 23-jarige Swolgense amazone Aniek Poels heeft afgelopen zondagmiddag tijdens het Ruiterfestijn in Meerlo de Mastersrubriek voor springruiters gewonnen. Zij mocht met een wildcard deelnemen aan de wedstrijd maar na vier barrages was er nog steeds geen winnaar. In een beslissende tijdsbarrage was zij echter haar drie overgebleven mannelijke concurrenten te snel af en schreef geschiedenis.
Aniek Poels met haar paard Viking won de Mastersrubriek in Meerlo

Nooit eerder waren zoveel barrages nodig tijdens het jaarlijkse Ruiterfestijn in Meerlo. De Swolgense ontving voor haar overwinning 3.100 euro, een bedrag dat door toeschouwers en sponsoren bij elkaar was gebracht. In de beslissende tijds­barrage liet zij Marcel Willems uit Koningsbosch en Mark Martens uit Asten achter zich waarbij het verschil in tijd slechts minimaal was, minder dan één seconde.

De toeschouwers gunden het de Swolgense van harte want ze reed voor eigen publiek onder de Meerlose ruitervereniging Rijdt met Beleid. Op haar paard Viking troefde ze al haar concurrenten af. "Dit is geweldig. Ik had dit niet verwacht, zeker niet omdat het deelnemersveld sterk was met ruiters als Emile Tacken uit Meterik en Martien Amendt uit Broekhuizenvorst", aldus de sympathieke Swolgense.

Haar wildcard dankte ze overigens aan haar voortreffelijk optreden tijdens een landenteamwedstrijd in Lissabon twee weken geleden. Ze behaalde daar samen met Henk van de Pol, Peter Bulthuis en Marlies van Soest een eerste plaats nadat ze als team van vier ruiters een foutloos parcours hadden gereden.
Aniek Poels is met paarden grootgebracht. Al vanaf haar zevende rijdt ze paard. "Ik zou op internationaal niveau wel meer willen doen. Mijn vader traint me evenals mijn vriend James Patterson Robinson. Volgende week neem ik deel aan een drie-sterrenwedstrijd in het Franse Lons Le Saunier bij Parijs. Het aantal sterren wordt bepaald door de hoogte van het prijzengeld en is altijd internationaal. Dat betekent dat ik veel reis maar dat heb ik er graag voor over", kijkt Poels alweer vooruit.

Ook Jan Janssen, voorzitter van de Meerlose ruitervereniging is helemaal in zijn nopjes. "Wat een sfeer en ambiance hebben we dit weekend gehad. Er waren prachtige rubrieken uitgezet waar alle ruiters terecht konden en bovenal hadden we geen beter weer kunnen hebben. Ideaal, niet te warm of te koud en we hebben het droog gehouden. De publieke belangstelling was groot, mede dankzij een variërend aanbod voor zowel publiek als deelnemers aan het Ruiterfestijn." Het Ruiterfestijn begon afgelopen vrijdag en duurde het hele weekend. Uitermate veel belangstelling trok de show van het achttal dat 35 jaar geleden Nederlands kampioen werd.
"Aanvankelijk was het vrijdagavond niet zo druk maar om 21.00 uur liep het werkelijk storm. De demonstratie van het achttal uit 1975 kreeg een staande ovatie van het maar liefst vier rijen dik staande publiek", besluit Janssen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie