Americanen presenteren zich

19-4-2018 door: Redactie
Stichting Brood op de Plank organiseert op zaterdag 21 april onder de noemer Heel America op z’n kop, de eerste editie van de Nacht van het Dorp. Ruim 25 verenigingen en hobbyisten houden die avond van 17.00 tot 22.00 uur open huis.
maskTop
Americanen presenteren zich
maskBottom

Om de twee jaar organiseert Stichting Brood op de Plank de open bedrijvendag. Ondernemers uit het dorp openen die dag de deuren van hun bedrijf. “We hebben deze dag inmiddels twee keer gehouden”, vertelt Hay Mulders namens de stichting, “en met succes.”

De editie van 2017 trok ongeveer 1.000 bezoekers. We wilden in de tussenliggende jaren echter ook graag iets organiseren en zo voor wat reuring in het dorp zorgen. Via Jong Nederland America hoorden we van de Nacht van het Dorp, een concept van Jong Nederland Limburg.” Via een route gaan de bezoekers langs de verenigingen, organisaties en particulieren, die zich presenteren en zo laten zien wat ze doen en wat ze te bieden hebben. Er hebben zich in totaal 26 deelnemers opgegeven voor de activiteit, variërend van kinderopvang ’t Nest en een bierbrouwersgroep tot schildersgroep Eigen Stijl, werkgroep Oud America en de restauratiegroep van een Citroën DS. “Er is inderdaad van alles wat”, beaamt Mulders. “Er was veel animo. Er doen verenigingen mee die op zoek zijn naar nieuwe leden en bijvoorbeeld ook nieuwe bewoners die zich zo willen voorstellen aan het dorp. De presentaties worden op twaalf locaties gehouden, sommige in de basisschool en Aan de Brug, maar enkele ook bij mensen thuis.”

De officiële opening vindt om 17.00 uur plaats en wordt ondersteund door de percussiegroep van muziekvereniging St. Caecilia. Tot 22.00 uur kunnen mensen op de diverse locaties terecht, daarna gaat is er een afterparty in de Bondszaal. De afterparty, met een optreden van Pigtail, wordt samen met OJC Cartouche georganiseerd. “Als het een geslaagde avond wordt, en daar gaan we eigenlijk wel vanuit, dan krijgt het zeker een vervolg.”

Kijk voor meer informatie op Facebook-pagina van de Nacht van het Dorp America.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie