Afvalzakken voor plastic worden verspreidt

8-4-2010 door: Redactie
De gemeente Horst aan de Maas start met de gescheiden inzameling van plastic afval. Dit afval wordt vanaf mei eens per maand huis aan huis ingezameld. Volgende week ontvangt u per post een informatiepakket. In dat pakket zitten de speciale zakken waar u het afval in kunt verzamelen. De eerste ophaalronde is in mei.

Gescheiden inzameling kunststof afval
Voortaan kunt u uw lege plastic verpakkingen zoals drankenflesjes, shampoo- en wasmiddel­flacons apart aanbieden in een speciale afvalzak. Het ingezamelde plastic wordt verwerkt tot grondstof voor nieuwe producten zoals verpakkingsmateriaal, autodashboards, mobiele telefoons en fleecetruien.

Alle huishoudens ontvangen een startpakket
In de week van 12 april ontvangen alle huishoudens per post een startpakket met informatie over de inzameling: een lijst waarop precies is aangegeven wat er wel en niet in de afvalzak mag en een set van 12 afvalzakken. Ook ontvangt u een kalender, waarop de maandelijkse inzameldata zijn vermeld. De eerste inzameling is, afhankelijk van de kern waarin u woont, op 17 of 21 mei.

Proefproject "Plastic Punt"
Als aanvulling op de huis aan huis inzameling van plastic is een proefproject in voorbereiding waar dit afval ingeleverd kan worden. Deze brengvoorziening met de naam "Plastic Punt" is gepland in het centrum van Horst, gelegen aan de Kerkstraat, en gaat naar verwachting eind april open. Behalve plastic verpakkings­materiaal kunt u daar ook drankkartons en blik inleveren. Dit Plastic Punt wordt daarmee de opvolger van de Retourette bij de Jan Linders Supermarkt in Horst, die deze zomer na een interne verbouwing komt te vervallen. Over de opening van het Plastic Punt en de sluiting van de Retourette ontvangt u te zijner tijd meer informatie.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie