Veel ideeŽn 800 jaar Horst aan de Maas

4-1-2018 door: Redactie
Stichting Horst aan de Maas 800 heeft 44 ideeŽn verzameld voor de viering van 800 jaar Horst aan de Maas in 2019. Uit die 44 wordt nog wel een uiteindelijke selectie gemaakt. Hoeveel er gekozen worden, is afhankelijk van het budget waar de stichting gebruik van kan maken.

Het stichtingsbestuur hoopt in totaal 435.000 euro aan subsidies en fondsen te kunnen werven, waarvan 200.000 euro van gemeente Horst aan de Maas. De totale uitgaven worden nu geschat op 560.449 euro, wat een tekort van 125.449 euro betekent. In oktober liet de gemeenteraad van Horst aan de Maas weten dat zij in eerste instantie maar 50.000 euro beschikbaar wil stellen. De raad vond toen dat nog niet duidelijk was of het initiatief zich daadwerkelijk op alle zestien kernen van Horst aan de Maas richt en ook draagvlak in alle dorpen heeft.

De afgelopen maanden hebben de zeven werkgroepen van de stichting samen met creatief regisseur Jan Duijf alle ideeën en plannen voor de viering verzameld. Daar is een projectplan met 44 initiatieven uit voortgekomen dat deze week werd gepresenteerd. Deze ideeën variëren van een theaterproductie van de Slag om Broekhuizen tot een ‘College Tour’ met beroemde sporters uit Horst aan de Maas.

“Het zijn meer ideeën dan we feitelijk kunnen realiseren”, beaamt voorzitter Arie Stas. “Daarom wordt er de komende tijd nog een definitieve selectie gemaakt. Door te schrappen hopen we dat het budget uiteindelijk toereikend is.” De gemeenteraad van Horst aan de Maas vergadert 6 februari over het subsidievoorstel.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie