65 blijft 65

27-5-2010 door: Redactie
De verkiezingsborden staan, de eerste posters hangen, de campagne is begonnen. Er spelen een aantal belangrijke thema's waar de kiezer echt iets te kiezen heeft. Een daarvan is het standpunt met betrekking tot de AOW. De SP zegt heel duidelijk '65 blijft 65'.

Waarom? Op dit moment werken twee op de drie mensen tussen de 60 en 65 jaar niet. De overgrote meerderheid is afgedankt of arbeidsongeschikt. Daarnaast staan er ruim 1 miljoen mensen onder de 65 die willen werken aan de kant. Als we de mensen jonger dan 65 die willen werken aan een baan helpen, hoeven we de mensen boven de 65 die niet willen, niet tot werk te verplichten. Uit TNO-onderzoek onder ruim 22.000 werknemers blijkt dat slechts 13% van de werknemers na het 65ste levensjaar wil doorwerken.

Bijna alle partijen kiezen ervoor te bezuinigen door de AOW-leeftijd te verhogen. Wij laten dat niet gebeuren. De SP wil dat 65 gewoon 65 blijft. Iedereen, ongeacht het arbeidsverleden krijgt vanaf 65 jaar een AOW-uitkering. In al zijn eenvoud is dat de beste manier om ouderen in een beschaafd land de rust te gunnen waar ze recht op hebben. Iedereen die wil doorwerken krijgt de mogelijkheid hiertoe. Andere partijen praten over omscholen voor mensen met zware beroepen. Wat zou die bouwvakker of stratenmaker dan moeten doen? Administratief werk? En de verzorgenden dan? Ook op de administratie? Er moeten juist meer handen aan het bed, niet minder! Omscholing is niet het antwoord op zwaar werk. Op tijd met pensioen wel. Zodat je nog kunt genieten van je oude dag na een leven met zwaar werk. De ruim één miljoen mensen die onvrijwillig aan de kant staan, moeten aan het werk worden geholpen. Daar is de winst te behalen. Minder uitkeringen en extra inkomsten.

Frank Spreeuwenberg
SP Horst aan de Maas

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie