15 vragen aan Mirthe Cox

26-4-2018 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Mirthe Cox uit America.
maskTop
15 vragen aan Mirthe Cox
maskBottom

Naam Mirthe Cox
Leeftijd 14 jaar
Woonplaats America
School Dendron College

Wat was je eerste gedachte toen je vanmorgen opstond?
Over het algemeen denk ik altijd als eerste: ‘Ik wil niet opstaan, maar ik moet.’ Ik ben ook echt geen ochtendmens, dus opstaan gaat niet altijd even makkelijk.

Als je ervoor kon kiezen om voor altijd één bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan zijn?
Dan zou ik 20 jaar willen zijn. Op die leeftijd mag je alles, maar je bent nog niet helemaal volwassen. Je studeert bijvoorbeeld nog in plaats van dat je al aan het werk bent. Studeren lijkt me heel leuk en op kamers zitten ook. Dan ben je nog gezellig met vriendinnen en nog niet bezig aan het ‘echte’ leven zeg maar.

Wat zou je nog willen doen in je leven?
Ik zou nog heel graag op vakantie gaan naar een locatie waar het warm is. Naar Hawaï bijvoorbeeld. Het liefste zou ik dit nog een keer met vriendinnen doen. Lekker aan het strand met z’n allen. Als ik op vakantie ga, wil ik altijd naar een warm land. Warm weer vind ik veel fijner als koud weer.

Wat is de coolste trend die je ooit gevolgd hebt en die nu totaal belachelijk is?
Vroeger deed ik veel aan loom-armbandjes maken. Dit deed ik heel erg veel en ik droeg die armbandjes bijna altijd. Het is nu niet echt belachelijk, maar niemand doet het meer. Het leuke vond ik er aan dat je allemaal verschillende kleuren en patronen kon maken. Geen enkel armbandje was hetzelfde.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen? Van wie was dat advies?
Dat je altijd je best moet doen en dat je niet meer kan doen dan dat. Dit advies was van mijn ouders. Ik probeer het zo veel mogelijk op te volgen en het werkt ook voor mij. Als het bijvoorbeeld niet zo goed ging op een toets, zit ik er wel minder meeomdat ik aan dit advies denk.

Wat zou de beste uitvinding zijn?
Ik denk teleporteren. Je hoeft bijvoorbeeld niet door de regen te fietsen en je bent altijd op tijd. Ook bespaar je heel veel tijd, omdat je geen reistijd meer hebt. Je krijgt hierdoor veel meer voor elkaar.

Wat is jouw stopwoordje?
Dat heb ik niet echt. Wel ben ik vaak sarcastisch. Sarcastisch zijn vind ik heel erg grappig. Dit is echt mijn humor.

Hoe zou jij de biografie van je leven noemen?
De titel weet ik nog niet precies, maar ik denk iets met het woord ‘fun’. Dus bijvoorbeeld ‘Let’s have fun.’ Over het algemeen wil ik het altijd leuk hebben, maar ik ben ook realistisch en weet dat ik ook soms serieus moet zijn. Wel ben ik zeker positief ingesteld.

Welk verhaal vertelt je familie altijd over jou?

Toen ik twee jaar was, had ik een nieuwe regenjas gekregen met Winnie de Poeh. We gingen toen mijn broer ophalen van school en ik had mijn nieuwe jas al aan. Het regende op dat moment ook en ik wilde heel graag de jas uitproberen. Dus toen mijn moeder even niet aan het opletten was, liep ik vast weg. Uiteindelijk wist ik de weg niet meer. Gelukkig kwam ik een andere moeder tegen die me naar huis heeft gebracht. Mijn moeder was heel erg geschrokken en ontzettend opgelucht toen ik thuis was.

Wat is je favoriete hobby?
Ik kan eigenlijk niet zo goed kiezen, want ik heb heel veel hobby’s. Ik speel trompet, speel volleybal, de dieren thuis verzorg ik graag en speel ik ook graag mee. Ook kijk ik graag Netflix. Dit zijn veel hobby’s, maar ik vind ze allemaal even leuk. Ik denk ook niet dat ik met eentje zou kunnen stoppen.

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?
Beetje sportief en ook wel een beetje stoer. Het liefste draag ik een lange broek met een shirtje. Rokjes vind ik ook wel leuk, maar een lange broek vind ik het makkelijkste.

Wat is je droombaan?
Mijn droombaan is iets met medicijnen. Dan zou ik deze willen maken of verbeteren. Het liefste wil ik mensen helpen en ik vind chemie erg interessant. Daarom zou ik het liefste iets met medicijnen doen.

Heb je een bijnaam?
Nee. Iedereen noemt me eigenlijk gewoon Mirthe. Ik zou ook geen bijnaam hoeven. Dat mensen me met mijn eigen naam aanspreken, vind ik ook prima.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Het liefste ga ik met mijn vriendinnen naar een leuk feestje. Maar op de bank met ze zitten en een film kijken of kletsen, vind ik ook heel erg leuk. Het liefste ben ik in het weekend bij mijn vriendinnen.

Wat is je favoriete sociale medium?
Ik denk Instagram, want ik zie er altijd heel erg vrolijke filmpjes op en daar word ik ook vrolijk van. Deze kan je dan delen met je vriendinnen. Zelf zet ik niet heel veel op Instagram, maar ik vind het wel leuk om te doen.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie