15 vragen aan Guusje Selen

22-7-2010 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Guusje Selen uit Kronenberg.

Naam:Guusje Selen
Leeftijd: 18 jaar
Woonplaats: Kronenberg
School: Psychologie aan de Universiteit van Tilburg

Waar word jij later een talent in?
In mensen helpen, want ik ga psychologie studeren. Ik hoop dat ik door die opleiding in staat ben om mensen te helpen met hun problemen. Daar wil ik natuurlijk heel goed in worden.

Wat is je favoriete vak en welke is vreselijk?
Ik ben nu net van de middelbare school af, maar mijn favoriete vakken waren altijd Engels en tekenen. Engels omdat ik dat een mooie taal vind en omdat het niet moeilijk was. Tekenen vond ik leuk omdat je daar bezig kon zijn, zonder dat het echt een les leek. Gym vond ik het ergste vak, omdat ik niet van sport houd.

Heb je een beste vriend(in) en wat maakt hem/haar zo bijzonder?
Ja, dat zijn er een paar. Met de een kan ik goed over jongens praten en met de ander weer over dingen thuis. Ik kan met allemaal lachen en uitgaan, maar we kunnen ook heel serieus over dingen praten. Mijn vriendinnen hebben eigenlijk alles wat je zoekt in een vriendin.

In het weekend ben jij te vinden in?
Dat is elk weekend verschillend. Ik ga graag naar concerten en die zijn elke keer ergens anders. Als er een weekend geen concerten zijn, ga ik met vrienden iets leuks doen. Soms gaan we dan naar De Lange of naar Blok 10, of naar vrienden die ik door de week niet kan zien, omdat ze bijvoorbeeld ver weg wonen.

Wat staat er bij jou op tafel tijdens een gezellige avond?
Sowieso iets lekkers met alcohol erin, zoals witte wijn of een mixdrankje. En ook wel iets lekker om te eten, denk ik.

Je wint 1.000 euro. Wat doe je ermee?
Ik ga in augustus op kamers in Tilburg, dus ik denk dat ik het geld zou gebruiken om de kamer te verven en leuk in te richten. Verder zou ik lekker gaan winkelen en uitgaan. En dan ook voor de groep een paar drankjes betalen natuurlijk, haha!

Bij welke situatie zou jij door de grond willen zakken?
Ik zeg vaak dingen zonder eerst na te denken. Dan zeg ik iets en achteraf vind ik het zelf ook een hele domme opmerking. Maar meestal kan ik er zelf ook wel om lachen.

Ik ga op vakantie en neem mee?
Mijn telefoon! Dan kan ik lekker met vrienden blijven sms’en en bellen, want die ga ik dan wel heel erg missen, denk ik.

Wat tref jij het liefst op je bord aan tijdens het avondeten?
Dat ligt er maar net aan waar ik zin in heb. Soms vind ik aardappels heel lekker en een dag later heb ik weer liever lasagne. Ik heb niet echt lievelingseten.

In welk kledingstuk voel jij je het lekkerst?
In de kleding die ik op dat moment het leukst vind staan. Dat zijn meestal nieuwe kleren. En de laatste tijd draag ik meer jurkjes en daarin voel ik me nu ook het lekkerst.

Waar besteed jij de meeste en het liefst tijd aan?
Aan vrienden. Ik vind het leuk om dingen met anderen te doen. Nu in de vakantie ga ik graag zwemmen, uitgaan, gezellig ergens thuis zitten en wat drinken. Als daar vrienden bij zijn vind ik het altijd leuk!

Stel je bent de baas in jouw woonplaats, wat is het eerste dat je verandert?
Dat er iets meer te doen is. In Kronenberg is nooit echt iets leuks te doen voor mensen van onze leeftijd. Er mag van mij wel wat vaker iets geregeld worden. Als ik baas zou zijn, zou ik dat doen.

Languit op de bank, popcorn, chips, welke film hoort hierbij?
Ik houd van romantische komedies, zoals Love Actually. Ik houd ook van horror, is wel leuk als je schrikt, haha!

Je haalt je rijbewijs. Wat is je eerste bestemming?
McDrive, ook al werk ik er elk weekend, daar rijd ik toch wel het eerst naartoe. Net zoals iedereen, denk ik zo.

Ik stap het vliegtuig in en de reis gaat naar?
Londen, daar ben ik het liefst. Je kunt er leuk shoppen, er is veel te zien en de mensen zijn er aardig.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie