15 vragen aan Anne van Rens

19-4-2018 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Anne van Rens uit Hegelsom.
maskTop
15 vragen aan Anne van Rens
maskBottom

Naam Anne van Rens
Leeftijd 15 jaar
Woonplaats Hegelsom
School Dendron College

Wat zou je graag nog willen leren in je leven?
Ik hoop nog veel te mogen leren in mijn leven. Op alle gebieden. Ik wil heel graag een mooi beroep leren en de Spaanse taal kunnen spreken. Spaans vind ik een mooie taal en het land heb ik ook altijd heel mooi gevonden. Ik zou ook nog willen leren wat het leven mij te bieden heeft in mijn groei naar ouder worden.

Welke superkracht zou je willen en hoe zou je hem gebruiken?
Ik zou dan willen vliegen. Het avontuur van het ene land naar het andere en de vrijheid die je dan ervaart, zou ik graag willen ervaren. Ik vind het belangrijk om de vrijheid te hebben. Ik heb al eerder gevlogen, maar dan met een vliegtuig en toen zag het er allemaal mooi en vredig uit tussen de wolken.

Wat zou je graag nog willen doen in je leven?
Ik wil nog zoveel dingen doen, zoals skydiven, omdat het dan voelt alsof je vliegt. Of een mooie rol in een groot toneelstuk spelen, want dat lijkt me gewoon heel bijzonder om dat te doen en mee te maken. Veel reizen naar verschillende landen lijkt me ook leuk.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen en van wie was dat advies?
Het beste advies heb ik van mijn moeder gekregen. Ze zei dat ik in mezelf moet geloven en dat ik goed ben zoals ik ben. Dat helpt me door het leven heen.

Wat zou je nog eens opnieuw willen doen of beleven?
Vroeger toen ik klein was, gingen we elk jaar naar Texel, daar vond ik het altijd geweldig. Het was altijd supergezellig. We gingen elk jaar naar het zelfde park waar we altijd konden genieten van de zee. En niet te vergeten de eekhoornglijbaan! Die vond ik ook altijd geweldig. Daar gleed ik dan heel vaak vanaf.

Wat is je favoriete hobby?
Mijn favoriete hobby is toneelspelen. Ik speel nu al drie jaar toneel bij Flink jeugdtoneel Horst aan de Maas. Dit is voor mij een echte uitlaatklep. Ik vind het geweldig om me in een ander karakter in te leven. De groep is ook superleuk. Het is echt een feest om elke week daarheen te mogen gaan.

Wat is je droombaan?
Ik hoop later voor dementerende ouderen te gaan zorgen. Al sinds ik klein was, heb ik een klik met ouderen. Het lijkt me een mooi en dankbaar beroep om de mensen en hun familieleden te helpen en te ondersteunen.

Wie is je grote voorbeeld?
Dat is Liza Koshy. Ze is een Amerikaanse youtuber die leuke filmpjes maakt. Ze staat positief in het leven en ik kijk er altijd met groot plezier naar. Ik vind het leuk om haar te zien genieten. Ik ken haar via een andere youtuber op YouTube.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?
Ik vind dat je bij vriendschap vertrouwen in elkaar moet hebben en eerlijk moet zijn. Er voor elkaar zijn en zeker lol trappen is ook belangrijk. Dat hoort echt bij een vriendschap vind ik. Die vriendinnen heb ik nu ook.

Hond of kat?
Dan kies ik toch voor een hond. In het bijzonder mijn hond Saartje. Ze betekent heel veel voor mij. Ze is heel lief en vrolijk en als het even niet lekker met me gaat, komt ze heerlijk tegen me aanliggen. Ik heb Saartje nu al drie jaar.

Als je terug in de tijd zou gaan wat zou je jezelf voor advies meegeven?
Kom voor jezelf op en doe niet iets waar je niet achter staat. Vroeger was ik heel onzeker en dan moest ik eigenlijk meer voor mezelf op komen.

Optimist, pessimist of realist?
Dan ben ik echt een optimist. Ik probeer altijd overal het goede van in te zien en ik geniet van de kleine dingen. Ik zie dit wel echt als een voordeel.

Als je een dier was, wat zou je dan zijn?
Een wolf. Ik vind het een prachtig dier en de betekenis van de wolf is kracht, loyaliteit, vriendelijkheid en intuïtie. Ik vind dit ook echt bij mezelf passen.

Is er een liedje waar je speciale herinneringen aan hebt?
Someone like you van Adele. Met mijn familie deden we The Voice of Holland na en toen zong ik dat lied. Dat vond ik erg leuk. Ik was denk ik ongeveer 8 of 9 jaar. Mijn tante en mijn nichten speelden de jury. Iedereen drukte op de knop. Ik koos voor mijn nicht die Angela Groothuizen speelde.

Hoe wil je graag dat andere jou zien als ze je voor het eerst ontmoeten?
Als een leuke en spontane meid die met beide benen op de grond staat. Die ook vol van het leven geniet. Ik hoop ook dat iedereen me zo ziet. Ik wil natuurlijk niet dat ze me in de negatieve zin gaan zien.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie