15 vragen aan Faith van Disseldorp

28-6-2018 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Faith van Disseldorp uit Hegelsom.
maskTop
15 vragen aan Faith van Disseldorp
maskBottom

Naam Faith van Disseldorp
Plaats Hegelsom
Leeftijd 15
School Dendron College

Wat zou je nog willen doen in je leven?
Ik zou heel graag ver in de paardensport willen komen en het liefste grand prix rijden. Dat is een hoog niveau in de paardensport. Ik zou dit nog heel graag in mijn leven willen doen, omdat ik heel vaak paardrijd. Paardrijden hoort bij mij.

Wat was het beste advies dat je ooit hebt gekregen? Van wie was dat advies?
Het beste advies heb ik van mijn vader gekregen: “We can’t have it all”. Dat vind ik het beste advies wat ik ooit heb gekregen, omdat dat ook heel erg klopt.

Wat zou de beste uitvinding zijn?
Een paardrijbroek waar de zon doorheen schijnt, zodat ik bruin kan worden in de zomer. Dit zou de beste uitvinding zijn omdat mensen die op paardrijden zitten altijd een dichte broek aan hebben. Ik heb wel altijd bruine armen maar nooit bruine benen.

Wat is jouw stopwoordje?
Volgens mijn vader is mijn stopwoordje: sund. Maar ik denk zelf dat mijn stopwoordje ‘gekke shit’ is. Ik gebruik die woorden dagelijks. Ik hou niet bij hoe vaak, want het is een stopwoordje. Sund gebruik ik als ik iets jammer vind en gekke shit gebruik ik als ik iets vet vind.

Hoe zou jij de biografie van je leven noemen?
Ik zou het ‘one of a kind’ noemen. Ik zou het zo noemen omdat ik zelf vind dat ik een heel apart leven heb tegenover de mensen van mijn leeftijd. Ik denk ook dat ik gewoon heel uniek ben. Ik vind mijn leven heel apart en ik vind dat wel mooi. Voor mijn gevoel heb ik ook heel veel bereikt in die 15 jaar dat ik op deze aardbol rondloop.

Wat is je favoriete hobby?
Mijn favoriete hobby is de paardensport. Dit is ook de enige sport die ik beoefen. Ik ben ook wel bij andere sporten gaan kijken maar ik vond dit het leukste. Ik doe dit al vanaf mijn zesde, maar van te voren was ik ook al bezig met paarden. Ik heb geen eigen paard, maar ik heb wel vijf vaste paarden die ik verzorg en waar ik zelf op rijd.

Heb je een bijbaantje?
Nog niet, maar vorig jaar had ik een bijbaantje in de horeca. Dit jaar wilde ik een bijbaantje in de paardensport. Ik ben heel hard bezig om zoiets te zoeken maar ik kan het nog niet vinden.

Waar ben je verslaafd aan?
Ik ben verslaafd aan paardrijden en aan mijn telefoon. Ik denk dat mensen tegenwoordig niet meer zonder telefoon kunnen. Ik denk dat een telefoon noodzakelijk is. Aan paardrijden ben ik verslaafd omdat dat nu centraal staat in mijn leven en daar leef ik voor.

Wat is je droombaan?
Mijn droombaan is mijn eigen manege met sportpaarden en met kleine pony’s voor de kleine kinderen. Die kan ik dan les geven. Met natuurlijk ook stalling voor andere paarden.

Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?
Natuurlijk in paardrijden. Ik zou niet kunnen kiezen of ik nou meer de dressuurkant op wil of de springkant. Ik weet ook nog niet waar ik dan hoger mee wil komen. Ik vind het allebei heel gaaf.

Ben je bijgelovig?
Ja, behoorlijk. Een zwarte kat vind ik niet eng, maar als ik onder een ladder door loop vind ik het wel eng. Ik weet dan wel dat ik geen zeven jaar ongeluk kan krijgen maar voor mijn gevoel is dat wel zo. Dat hoort denk ik bij een persoonlijkheid of je dat gelooft of niet.

Optimist, pessimist of realist?
Pessimist en realistisch. Ik kijk wel altijd via de werkelijkheid, maar dan ook weer pessimistisch. Ik denk altijd dat het slechtste gaat komen, dus dat het heel erg wordt. Dan kan het nog altijd meevallen.

Als je een dier was wat zou je dan zijn?
Ik zou graag een keer een paard willen zijn, omdat je dan moet werken voor je baasje. Ik denk dat je op die manier ook respect toont dat je dan naar je baas luistert. Ik denk dat me het wel heel leuk lijkt om dat een keer vanuit de dieren te bekijken. Ik zou ook wel een hond willen zijn.

Hoe wil je graag dat anderen jou zien als ze je voor het eerst ontmoeten?
Ik denk als een bescheiden, maar toch heel lief en vrolijk persoon. Ik denk dat als je zo gezien wordt het nooit slecht is en dan heeft niemand een mening over je. Je wordt dan gewoon geaccepteerd.

Dag of nacht?
Nacht, want ik ben een hele slechte slaper en ‘s nachts kom ik gewoon meer tot leven.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie