15 vragen aan - Robin van Berlo

24-8-2017 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Robin van Berlo uit Grubbenvorst.
maskTop
15 vragen aan - Robin van Berlo
maskBottom

Naam Robin van Berlo
Leeftijd 19 jaar
Woonplaats Grubbenvorst
School Universiteit van Amsterdam

Geloof je in buitenaardse wezens?
Ja. Ik geloof niet dat het dan per se zo’n groene wezens zijn met stengels op hun hoofd, maar als wij bestaan, kan er ook ergens anders leven bestaan. Als je alleen al kijkt naar de hoeveelheid levensvormen die hier mogelijk zijn, is het een heel egoïstische gedachte dat het alleen hier zou kunnen, vooral ook als je kijkt naar de grootte van het universum en de hoeveelheid planeten en sterren.

Heb je een verborgen talent?
Ja, meerdere zelfs. Zo kan ik met mijn tong mijn neus aanraken, weet ik in elke situatie een sarcastische opmerking te maken en kan ik allebei mijn dikke tenen laten knakken.

Wie is je grote voorbeeld?
Mijn moeder. Zij is mijn grote voorbeeld, omdat ze altijd het beste probeert te doen voor iedereen, ze zet zichzelf op de laatste plaats en dat bewonder ik. Soms mag ze wel wat meer aan zichzelf denken, omdat het veel van haar vergt.

Wat zou je nooit meer overdoen?
Mijn wiskunde-examen en wiskunde op school in het algemeen. Ik was om te huilen slecht in wiskunde en ik houd niet van dingen doen waar ik slecht in ben. Verder is wiskunde totaal nutteloos voor mijn toekomst, behalve dan het inzicht dat je ervan zou krijgen.

Welke opleiding doe je?
Ik ga na de vakantie Scandinavië Studies doen in Amsterdam. Het is een hartstikke alfa-studie waar je leert over de Scandinavische talen, geschiedenis en cultuur. Ik koos voor deze studie omdat ik al heel lang gefascineerd ben door Zweden: het is een ontzettend interessant land met een mooi landschap, interessante cultuur en geschiedenis en een heel leuke en mooie taal.

Wat is jouw stopwoordje?
‘Opkazen’, dit betekent ‘ga weg’. Verder zeg ik ook ‘haha doei’, ‘U wot mate’ of ‘RIP’, deze gebruik ik meestal als iemand iets stoms zegt. Ik heb genoeg stopwoordjes dus.

Als je in een ander land en in een andere cultuur geboren zou zijn, welke zou dat dan zijn?
Zweden, natuurlijk. Gelijkheid staat er hoog in het vaandel en dat vind ik een mooi aspect van de maatschappij daar. Ik ben er vorige zomer geweest met een jongerenorganisatie. Het was de beste reis ooit. Het was heel actief en we hebben veel genoten van de natuur.

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?
Vooral comfortabel en veel wijde kleding. Ik draag graag broeken met patroontjes en alleen maar kekke sokken in glimmende schoenen. Mijn moeder noemt het apart.

Hond of kat?
In eerst instantie zou ik voor hond kiezen, maar eigenlijk vind ik alle dieren leuk. Mensen zouden beter met dieren om moeten gaan en niet opeten. Ik ben zelf nu twee jaar vegetariër. Dit omdat het er nu schandalig aan toegaat. Mensen putten alles uit en de gevolgen zijn niet te overzien. Dieren zijn geen producten. We zouden moeten delen met dieren en niet profiteren van de dieren.

Wat is je favoriete hobby?
Ik heb 13 jaar gevoetbald, maar ben er nu mee gestopt omdat ik op kamers ga. Voetbal wil ik daar wel weer oppakken. Mijn andere hobby is platen verzamelen. Ik heb alles van ABBA en Agnetha Fältskog. Dit omdat ik de muziek erg mooi vind: de stemmen van de zangeressen komen heel mooi samen en de muziek zelf is heel slim in elkaar gezet.

Wat is het engste dat je ooit hebt meegemaakt?
Mijn nichtje kwam vroeger met dode konijnen of eenden achter me aanrennen. Opa had die net geschoten en ze waren al van vel of veren ontdaan. Het zag er dus erg eng uit en vies uit. Ik huilde en rende dan altijd weg. Misschien ben ik wel mede door deze ervaring vegetariër geworden.

Optimist, pessimist of realist?
Realist. Een optimist wordt vaak heel erg teleurgesteld en alles somber inzien is behoorlijk sneu. Realist zijn is het meest logische, ook al is het best moeilijk om altijd realistisch te blijven en lukt het me ook lang niet altijd, omdat emoties vaak de overhand nemen.

Waar ben je verslaafd aan?
De discussie aangaan. Dit doe ik vooral wanneer ik vind dat ik gelijk heb, maar dat vind ik eigenlijk altijd wel. Ik ben erg geïnteresseerd in politiek en maatschappelijke problemen en ben ook niet bang mijn mening hierover te uiten.

Welke superkracht zou je willen hebben en hoe zou je die gebruiken?
Ik zou medicinale krachten willen hebben, dan kan ik met één aanraking alle mensen, dieren en planten genezen. Zo kun je een verschil maken voor alle bewoners van de aarde.

Wat zou je nog willen leren in je leven?
Ik zou zelfvoorzienend willen zijn. Daar bedoel ik mee: mijn eigen voedsel verbouwen en mijn eigen energie opwekken bijvoorbeeld. Helemaal zelfvoorzienend zijn is onmogelijk, maar als ik later met pensioen ben, zullen er vast wel nieuwe technieken zijn die het makkelijker maken en heb ik zeeën van tijd.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie