15 vragen aan Danique Oomen

14-12-2017 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Danique Oomen uit Hegelosm.
maskTop
15 vragen aan Danique Oomen
maskBottom

Naam Danique Oomen
Leeftijd 13 jaar
Woonplaats Hegelsom
School Dendron college

Wat zou je nooit weggooien?
Mijn humor zal ik nooit weggooien. Ik vind het altijd leuk om mensen aan het lachen te maken.

Wat was je eerste gedachte toen je vanmorgen opstond?
Of ik nog wel kon uitslapen. Ik wilde nog langer in bed blijven liggen, want ik was best wel moe. Normaal slaap ik nooit uit maar vandaag bleef ik opstaan maar uitstellen. Ik had ook geen idee wat ik moest aantrekken. Dat is ook altijd een heel gedoe.

In welke bestaande film zou je zelf willen spelen?
Charlie St. Cloud. Dit omdat het een leuke film is en Zac Efron erin speelt. Hij is heel erg knap. De film gaat over jongen en zijn broertje die een auto-ongeluk krijgen. Het broertje gaat dood waardoor de jongen zich erg schuldig voelt. Ik vind het een ontroerende film. Zelf zou ik wel het broertje willen spelen.

Wat zou de beste uitvinding zijn?
Een kast die al je kleren uitkiest. Zo hoef je het zelf niet te kiezen en dat scheelt een hoop tijd. Zelf vind ik het ook moeilijk om mijn outfit samen te stellen. Ik weet nooit wat ik aan moet trekken. Dan is het weer te winters en dan weer te zomers. Ook weet ik niet altijd of iets wel op elkaar past en ben ik bang dat anderen het misschien lelijk vinden.

Hond of kat?
Een kat, want die hoef je niet uit te laten. Ze kunnen ook langer alleen thuis zijn zonder dat je er op hoeft te letten. Verder zijn ze erg knuffelbaar en komen ze gezellig naast je op de bank liggen.

Wat is je favoriete hobby?
Ik heb eigenlijk twee favoriete hobby’s: bugelspelen bij de muziekvereniging in Hegelsom en volleyen bij HVC VCM en AVOC. Muziekles heb ik alleen vrijdag. Volleybal doe ik dinsdag, woensdag en zondag. Soms ook nog de zaterdag als ik wedstrijd heb. Ik heb het dus erg druk met mijn hobby’s maar daar ben ik inmiddels aan gewend. Thuis zou ik me anders ook maar vervelen.

Wat is jouw stopwoordje?
Mijn stopwoordje is gewoon ’stop’. Het is kort en snel gezegd. Op de basisschool heb ik geleerd: stop is stop. Dit gebruik ik wanneer ik iets irritant vind en mensen echt moeten stoppen. Als ik chagrijnig ben gebruik ik het wel vaker. Gelukkig heb ik meestal wel een goeie dag en ben ik bijna nooit chagrijnig.

In welke situatie was jij het meest zenuwachtig?
Ik was het meest zenuwachtig toen we op vakantie gingen naar Italië met de auto. We hadden toen nog een Renault Espace en reden op een hele steile berg (21 procent stijging). De auto zat helemaal vol met koffers en wij zaten er ook nog met zes man in. We kwamen dus niet heel erg snel de berg op. Ik was echt bang dat de auto het zou opgeven of dat we de afgrond in zouden rijden. Gelukkig hebben we het toch gered.

Wat is je beste en wat is je slechtste eigenschap?
Mijn beste eigenschap is dat ik best wel vaak vrolijk ben. Ik ben dan ook spontaan en maak genoeg grapjes. Vaak wordt gezegd dat ik een gezellig persoon ben. Mijn slechtste eigenschap is dat ik veel rommel maak. Door het hele huis is dan mijn rommel te vinden. Verder vinden mijn vriendinnen dat ik te vaak te laat kom. Dan staan ze weer op me te wachten als we naar school of naar volleybal moeten.

Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?
In volleybal. Dan mag je tegen hele goeie mensen gaan spelen. Later wil ik net zo goed worden als mijn zus. Zij is er echt heel goed in en zit bij Peelpush in Meijel. Daar hebben ze goede trainingen en coaches. Ze speelt ook al in de eredivisie.

Welk verhaal vertelt je familie altijd over jou?
Toen ik een hele nieuwe kamer zou krijgen, had ik geen zin om mee te gaan naar de winkel. We gingen daarheen om nieuwe meubels en verf uit te zoeken. Elke keer als mijn ouders volgens hen een hele mooie kamer hadden gevonden, vond ik het verschrikkelijk. Ik ging toen op een bureaustoel zitten en bleef de hele tijd zeggen: ‘vies en lelijk’. Als ik dan nu een keer het woord ‘vies’ of ‘lelijk’ gebruik, wordt het weer herhaald.

Welke reis zou je nog willen maken?
Ik zou nog graag een wereldreis willen maken. Ik wil wel zien hoe landen van elkaar verschillen en hoe de cultuur daar is. Het liefst zou ik dan ongeveer anderhalf jaar weg zijn. Dan zou ik niet alleen maar op het strand gaan liggen, maar ook de mensen daar helpen en vrijwilligerswerk doen.

Wat is je droombaan?
Ik zou graag bij de politie willen werken. Dit lijkt me echt een heel leuk beroep. Dan kan ik samen met een vriendin gaan rondscheuren en boetes uitdelen. Ik zou dus wel de politieopleiding willen gaan doen. Het is alleen wel een hoog niveau met strenge toelating. Maar ik wil wel gaan doorleren zodat ik die opleiding kan gaan doen. Ik zit liever langer op school en heb dan een leuke baan.

Wie kent jou het beste?
Mijn familie en Floor die tijdens dit interview naast mij op de bank zit. Met haar bespreek ik altijd alles en het gaat altijd over de raarste onderwerpen. Floor en ik kennen elkaar sinds de geboorte en we wonen schuin tegenover elkaar. We zien elkaar dus heel vaak en kunnen veel samen lachen.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Film en serie kijken met vriendinnen. Vrijdag ben ik dan wel wat later, omdat ik eerst fanfare heb. Vrijdag en zaterdag zit ik altijd met Floor. Verder hebben we nog een aantal vrienden van de basisschool. Dit hopen we ook zo lang mogelijk te houden.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie