15 vragen aan Marieke Steeghs

11-1-2018 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Marieke Steeghs uit Sevenum..
maskTop
15 vragen aan Marieke Steeghs
maskBottom

Naam Marieke Steeghs
Leeftijd 14 jaar
Woonplaats Sevenum
School Dendron College

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik zou ooit nog de wereld rond willen reizen en dan vooral door de Verenigde Staten. Omdat het mij een heel mooi en bijzonder land lijkt. Mijn familie woont daar ook, maar ik ben er zelf nog nooit geweest.

In welke bestaande film zou je zelf willen spelen?
Ik zou in een Harry Potter-film willen spelen. Omdat de wereld mij daar heel mooi lijkt en ik ben ook fan van Harry Potter. Ik zou dan heel graag Luna Lovegood willen spelen. Je kunt dan toveren en de belevenissen die ze meemaken, lijken me ook heel erg leuk om zelf mee te maken.

Wat is je leukste en wat is je stomste vak op school?
Mijn lievelingsvak is Engels. Ik vind Engels een leuk vak omdat het een wereldtaal is en bijna overal kunnen ze Engels spreken. Je kunt dan met veel mensen communiceren. Ik ben er ook best goed in. Mijn stomste vak is economie. Economie vind ik gewoon heel saai en ik ben er ook niet zo goed in.

Als je elke willekeurige fictieve persoon zou kunnen zijn, wie zou je dan kiezen?
Ik zou dan Katniss Everdeen uit de Hunger Games willen zijn. Omdat ze strijd tegen het capitool en opkomt voor iedereen en dat vind ik mooi.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?
Dat is een foto van mij en een vriendin tijdens nieuwjaar met een ‘sterrenpitser’ in onze handen.

Hoe heb je je beste vriendin ontmoet?
Ik zat bij haar in de klas in groep 2 en toen zijn we hele goede vriendinnen geworden. En dat zijn we nog steeds. Ze is net zo gek als ik en komt altijd voor me op. Ze steunt me ook altijd.

Wie is je favoriete leraar of lerares?
Mijn favoriete lerares is mevrouw Crommentuyn van maatschappijkunde. Ze is heel aardig en vertelt goede verhalen. Ze is ook erg leerzaam. Het vak maatschappijkunde vind ik ook heel handig. Het sluit ook goed aan op maatschappijleer.

Is er een liedje waar je speciale herinneringen aan hebt?
Ja, het liedje ‘Let her go’ van Passenger. We hadden met Engels op school in groep 7 altijd een liedje op staan en dat was ‘Let her go’. Het was het liedje van onze klas en in groep 8 is het ook nog steeds bij gebleven. Op kamp heb ik dat liedje ook nog gezongen.

Wat is je droombaan?
Ik wil graag de muziekkant op gaan. Het liefst zou ik naar het conservatorium willen. Ik speel piano en ik ben mezelf gitaar aan het leren. Dat doe ik dan meestal via YouTube. Dan luister ik liedjes met makkelijke akkoorden. Ik zing ook heel graag.

In welke situatie was jij het meest zenuwachtig?
Dat was ik tijdens het schoolkamp in groep 8. Toen hadden we een bonte avond en moest ik zingen. Ik kreeg toen een black- out.

Waar zouden anderen zich het meest over verbazen als ze dat over jou te weten zouden komen?
Dat ik helemaal niet zo stil en rustig ben als in de klas of bij sommige mensen. Ik ben juist knettergek. Ik ben wel rustig van mezelf, alleen bij mijn vriendinnen ben ik veel meer open.

Wat was het laatste boek dat jij heel erg leuk vond?
Dat was ‘Fantastic beasts and where to find them’ van J.K. Rowling. Het gaat over beschrijvingen van magische wezens die in die wereld leven, hoe ze zijn en hoe ze meedoen in de samenleving. Het is een fantasieboek. Omdat ik de eerdere boeken van J.K. Rowling ook heel leuk vond heb ik deze ook gelezen.

Met welke artiest zou jij je leven willen ruilen?
Met Ed Sheeran, omdat hij een hele goede artiest is. Het lijkt me ook leuk om te touren over de hele wereld. Zijn liedjes vind ik heel mooi omdat ze meer gericht zijn op de werkelijkheid en door zijn ogen zijn geschreven. Ze inspireren me ook heel erg.

Wat is het laatste cijfer dat je op school hebt gekregen?
Een 7,4 voor Nederlands, van hoofdstuk 2. Ik vond de toets wel makkelijk en had eigenlijk iets hoger verwacht. Nederlands is een van mijn beste vakken en vind ik ook heel leuk. Alleen mijn Nederlands leraar is heel strikt maar ook wel leerzaam.

Introvert of extravert?
Introvert, ik ben niet heel open. Ik hou er niet zo heel erg van om veel aandacht van mensen te krijgen. Maar als ik mensen wel echt mag ben ik opener en laat ik mezelf meer zien. Ik heb ook faalangst, dus als ik voor publiek moet zingen vind ik dat wel eng maar tegelijk vind ik zingen ook heel erg leuk.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie