15 vragen aan Renske Claessens

10-5-2018 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Renske Claessens uit Hegelsom.
maskTop
15 vragen aan Renske Claessens
maskBottom

Naam Renske Claessens
Leeftijd 18 jaar
Woonplaats Hegelsom
School Gilde opleidingen Venray


Wat deed je als kind het liefst?
Vroeger speelde ik het liefste met mijn vriendinnetjes. Ook vond ik thuis helpen op de zorgboerderij leuk. Ik hielp dan bij de eitjes en bij de dieren.

Wat is de coolste trend die je ooit gevolgd hebt en die nu totaal belachelijk is?
Ik heb vroeger een hoofddoekje gedragen. Dat was toen heel hip. Als ik nu terug kijk snap ik deze trend niet echt en zou ik het ook nooit meer dragen.

Wat zou je nooit weggooien?
Foto’s van alle leuke herinneringen die ik heb. Foto’s kan je nooit vervangen, andere dingen meestal wel.

Wat zou je nog eens opnieuw willen doen of beleven?
Dan zou ik nog een keer het uitkomen als jeugdvorst willen meemaken. Het was toen zo spannend en grappig om alle gezichten te zien van de mensen om me heen. Er is ook een filmpje van het uitkomen gemaakt. De dag erna heb ik hier heel vaak naar gekeken.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?
Dit was een foto van onze hond. Voordat we een rondje gingen wandelen zat hij netjes voor de poort te wachten in het zonnetje. Dit zag er zo leuk uit, dat ik er even een foto van heb gemaakt.

Wat is je favoriete hobby?
Ik heb verschillende hobby’s, niet echt één favoriete hobby. Ik doe namelijk aan korfbal en speel trompet en zit bij Jong Nederland Hegelsom, ik ben vrijwilligster bij de soos in Hegelsom en verder vind ik het leuk om met vrienden en vriendinnen iets leuks te doen.

Heb je een bijbaantje?
Ja, ik werk bij mij thuis op de zorgboerderij. Daar ben ik begonnen bij het eierlokaal om eieren te rapen. Inmiddels werk ik al een tijdje bij de logeeropvang van de zorgboerderij. Bij de logeeropvang komen jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Wat is je droombaan?
Mijn droombaan is iets in de zorg. Tot nu toe doe ik dit bij mij thuis. Ik heb nog geen idee wat ik later wil worden, maar het is zeker iets in de zorg. Voor de rest zie ik wel wat de toekomst zich brengt.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Het liefste ga ik op vrijdag- of zaterdagavond gezellig met vriendinnen ergens zitten. Bijvoor­beeld bij iemand thuis. Daarna ga ik het liefste nog uit of naar een feestje.

Wat is je favoriete sociale medium?
WhatsApp, want ik vind het heel handig. Je kunt er zo snel iemand mee bereiken. Ik gebruik het ook vooral om dingen af te spreken of dingen te regelen.

Hond of kat?
Hond, we hebben thuis altijd al honden gehad. Een kat hebben we nooit gehad, dus hier heb ik veel minder mee. Misschien had ik meer met katten gehad als ik een kat had gehad, maar honden ben ik nu eenmaal meer gewend.

Met welke artiest zou jij je leven willen ruilen?
Ik denk met geen enkele artiest. Het artiestenleven is niets voor mij. Het lijkt me niet leuk om zo in de belangstelling te staan. Het leven wat ik nu heb vind ik al meer dan prima.

Optimist, pessimist of realist?
Optimist, want ik probeer alles positief in te zien. Als ik bijvoorbeeld een probleem heb, kijk ik er op een positieve manier tegenaan. Dit lukt niet altijd, maar ik probeer het wel altijd.

Als je een dier was, wat zou je dan zijn?
Dan zou ik een kip zijn. Ik kom natuurlijk uit Hegelsom en een kip is het dier van Hegelsom.

Festival of discotheek?
Festival, ik vind de sfeer daar veel leuker dan in een discotheek. Vroeger ging ik ook vaak met mijn vader naar festivals. Dit was altijd heel erg leuk. Daarom heb ik goede herinneringen aan festivals.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie