15 vragen aan Fréderique Dolders

28-12-2017 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Fréderique Dolders uit Kronenberg.
maskTop
15 vragen aan Fréderique Dolders
maskBottom

Naam Fréderique Dolders
Leeftijd 14 jaar
Woonplaats Kronenberg
School Dendron College

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik zou heel graag een reis willen maken door Thailand, Vietnam, de rest van Azië en ook door Australië. Ik zou er heel graag na toe willen omdat daar een heel andere cultuur is. En omdat het een avontuurlijke reis is waarvan je veel kunt leren. Ik hou van avontuur omdat je dan nieuwe ervaringen opdoet en ook een beetje voor de spanning.

In welke bestaande film zou je zelf willen spelen?
Ik ben heel erg aan het twijfelen tussen The Greatest Showman en Divergent. Ik denk dan toch The Greatest Showman omdat de film fantastische liedjes heeft. Het speelt zich af in de vroegere tijd wanneer de showbizz wordt uitgevonden. En de zogenaamde ‘vreemde’ mensen met verschillende talenten worden daar in de spotlight gezet. De film moet wel nog uitkomen in Nederland maar door Youtube heb ik er al een duidelijk en leuk beeld bij gekregen.

Dag of nacht?
Nacht. Sowieso. Omdat ik dan heel veel energie heb en het lekker rustig buiten is. En ik kan dan goed mijn rustmomenten pakken. Je kunt dan buiten de lichtjes heel veel en goed zien.

Hoe heb je je beste vriend of vriendin leren kennen?
In de tweede klas kwam ik in een groepje terecht en toen begon ik heel veel op te trekken met een bepaald meisje. Toen gingen we steeds meer samen doen en het bleek ook dat we gedeeltelijk dezelfde interesses hadden. En toen stelde ze mij voor aan haar beste vriendin en zij was ook heel aardig en daarbij klikte het ook meteen. Nu spreken we vaak met z’n drieën af. Met kerst gaan we ook iets samen doen.

Als je in een ander land en andere cultuur geboren zou zijn welke zou dat dan zijn?
Ierland. Omdat ze daar Halloween en kerst veel uitgebreider vieren. Aangezien ik kerst heel leuk vind. En omdat daar de taal ook heel mooi is en ze daar bijgelovig zijn en dat vind ik grappig. Er is ook een hele mooie natuur. In Ierland woont ook een gedeelte van mijn familie.

Heb je een bijbaantje?
Ja, ik werk bij de Veldweide in Sevenum. Ik vind mijn bijbaantje harstikke leuk. Tot nu toe heb ik alleen dozen voor de chocolademousse,
bavarois en etiketten gemaakt. Dat vind ik wel leuk werk. Ik mag mijn eigen tijden bepalen dus het is goed te compenseren met schoolwerk. Ik heb ook een leuke baas.

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?
Mijn eigen stijl is erg verschillend. Maar ik draag vooral vaak iets stoers gemixt met lief. Mijn spijkerbroekpak met mijn zwarte veterhakken en mijn zwarte leren jackje is mijn favoriete combinatie. Dus dat is vooral stoer. Ik draag het vaak naar feestjes.

Wat is je beste en slechtste eigenschap?
Mijn slechtste eigenschap is te laat komen, denk ik. Omdat ik in de ochtend graag nog even uit wil slapen. Maar voor belangrijke afspraken zorg ik dat ik wel op tijd kom. Mijn beste eigenschap is zorgzaamheid. Omdat ik altijd wil dat iedereen zich goed voelt en als dat niet zo is, probeer ik die persoon op te vrolijken.

Wat doe je het liefst op vrijdag- of zaterdagavond?
Met vriendinnen logeren en dan een filmavond houden met veel films kijken. Tot laat opblijven en uitgaan. Of met een leuk boek thuis zitten.

Wie kent jou het beste?
Mijn ouders kennen me heel goed, omdat zij me hebben opgevoed en ik veel eigenschappen van hen heb geërfd. En mijn twee beste vriendinnen omdat ik alles met hen deel.

Wat is het laatste boek dat je heel leuk vond?
Dat was Heartbeat. Het gaat over een meisje dat een jongen ontmoet, maar er is iets heel mysterieus aan hem. Ze vindt overal klavertjes vier. Ze komt er achter dat ze heel speciaal is en dat ze speciale gaves heeft. Later komt ze voor een van de moeilijkste keuzes uit haar leven te staan. Ik vind het leuk omdat het over legendes van het oude Ierland gaat.

Introvert of extravert?
Allebei wel een beetje, maar ik ben iets meer extravert. Omdat ik open ben tegen mensen en makkelijk dingen deel. En ik ben vrij spontaan.

Als je terug in de tijd kon gaan welk advies zou je jezelf dan meegeven?
Wat meer zelfvertrouwen hebben. Ik was vroeger heel onzeker over mijzelf en durfde niet voor mezelf op te komen. Maar gelukkig heb ik nu wel meer zelfvertrouwen. Doordat ik ouder ben en mijn ouders en vrienden me daarbij hebben geholpen.

Hoe wil je graag dat anderen jou zien als ze jou voor het eerst ontmoeten?
Dat ze me als een open, vrolijke en spontane meid zien. Want dan zien ze de echte mij. Dan kan ik het ook makkelijker met die persoon vinden.

Wat zegt jou familie vaak over jou?
Dat ik het zonnetje in huis ben, spontaan ben en positief ben ingesteld. Ik bekijk heel vaak de dingen van de leuke kant. Bijvoorbeeld als ik teleurgesteld ben ga ik de positieve kan ervan op zoeken.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie