15 vragen aan Martijn Berghs

8-12-2017 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Martijn Berghs uit Meerlo.
maskTop
15 vragen aan Martijn Berghs
maskBottom

Naam Martijn Berghs
Woonplaats Meerlo
Leeftijd 15 jaar
School Dendron College

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik zou nog een keer naar Afrika willen. Deze droom komt wel gelukkig uit, want ik ga deze zomer naar Afrika met mijn familie. Het lijkt me daar heel erg mooi en het lijkt me heel vet om alle wilde dieren te zien. Dat is toch anders dan in een dierentuin.

Als je ervoor kon kiezen om voor altijd één bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan zijn?
De precieze leeftijd weet ik niet, maar ergens tussen de 20 en 30 jaar. In deze periode mag je al autorijden, drinken en nog veel meer dingen. Door dit alles lijkt me dit een leuke leeftijd.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen? Van wie was dat advies?
Dit is best een moeilijke vraag, omdat ik toch graag mijn eigen ding doe. Het beste advies wat ik dan toch heb gekregen is denk ik het advies van mijn voetbaltrainer. Toen ik ongeveer 12 jaar was, gaf hij met het advies om te gaan keepen in plaats van alleen voetballer te zijn. Dit heeft uiteindelijk heel erg goed uitgepakt.

Als je in een ander land en in een andere cultuur geboren zou zijn, welke zouden dat dan zijn?
Dan zou ik in Italië geboren willen zijn. Hier hebben ze altijd lekker weer en lekker eten. Het land vind ik ook mooi, want het is toch wel veel anders dan Nederland. In Italië zijn allemaal mooie bergen en dat heb je in Nederland niet. Ik ga altijd graag op vakantie naar Italië.

Welk verhaal vertelt je familie altijd over jou?
Mijn moeder vertelt vaker dat ik als baby al met 9 maanden kon lopen. Dit is heel erg jong. Mijn moeder zegt dan dat ik al vroeg mijn eigen weg wilde gaan.

Heb je een verborgen talent?
Nee, dat zit nog verborgen helaas. Ik zal mezelf geen talent in voetbal noemen, maar ik doe het wel heel graag.

Heb je een bijnaam?
Mijn vader en mijn moeder noemen me altijd Tinus. Ik heb geen idee waarom ze dit doen, maar zo noemen ze me al van kleins af aan.

Wat is je droombaan?
Ik heb nog geen specifieke baan in gedachte. Wel zou ik graag rijk zijn en niet meer veel hoeven doen. Wel wil ik rijk worden met iets wat ik leuk vind.

Wie is je grote voorbeeld?
Een groot voorbeeld heb ik niet echt. Mijn familie en vrienden zijn wel heel belangrijk voor me en ik kijk ook een beetje tegen ze op. Zij zijn met z’n allen zijn wel een voorbeeld voor me.

Wat is je beste en wat is je slechtste eigenschap?
Mijn beste eigenschap is dat ik behulpzaam ben. Mensen helpen doe ik heel graag en ik sta altijd klaar voor anderen. De slechtste eigenschap die ik heb is dat ik eigenwijs ben. Ik neem niet snel dingen van andere mensen aan en als iemand me dan advies geeft kies ik vaak mijn eigen weg.

Met welke artiest zou jij je leven willen ruilen?
Het is niet een artiest, maar ik zou graag willen ruilen met de keeper van Bayer München. Hij is echt fantastische keeper en het lijkt me echt geweldig om met je club in zo’n groot stadion te mogen spelen.

Optimist, pessimist of realist?
Van alles wat een beetje. Soms ben ik heel optimistisch ingesteld en denk ik niet te lang over dingen na, maar doe ik ze gewoon. Andere keren heb ik juist dat ik er geen zin in heb, dus dat ik er ook geen moeite voor doe. Ook ben ik een realist, omdat ik vaak een mix ben van deze dingen.

Hoe wil je graag dat anderen jou zien als ze je voor het eerst ontmoeten?
Als ik mensen voor het eerst ontmoet, hoop ik dat ze denken dat we meteen goede vrienden kunnen zijn en dat er een hechte vriendschap kan ontstaan. Ook hoop ik dat mensen zullen zien dat ik altijd voor ze klaar sta.

In welke bestaande film zou je zelf willen spelen?
In een van de Fast and Furious films. Dit is een actiefilmreeks. Deze films vind ik echt heel erg vet en de acteurs vind ik echt geweldig. Actiefilms heb ik altijd al heel erg leuk gevonden.

Wat is je leukste en wat is je stomste vak op school?
Mijn leukste vak is gym, omdat ik graag sport en beweeg. Een stomste vak heb ik niet echt meer, omdat ik nu in mijn examenjaar zit. Al mijn echt stomme vakken heb ik al laten vallen en hoef ik dus niet meer te volgen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie