'We gaan een supergave tijd tegemoet''

11-1-2018 door: Redactie
Elf vragen aan prins Roel II
maskTop
'We gaan een supergave tijd tegemoet''
maskBottom

Wie ben je?
Ik ben Roel Brauer, 41 jaar oud, getrouwd met Cindy en we hebben vier kinderen: Luuk (12), Stijn (11), Tess (10) en Sepp (7). De kinderen vinden het erg gaaf dat hun papa prins is geworden. Ik ben jeugdleider en trainer bij SVEB/Sporting ST JO13-1, zaalvoetbal (bijna) iedere donderdagavond en als de planning het toelaat, ga ik op zondag nog met Stijn mountainbiken.

Waar werk je?
Ik heb HTS Werktuigbouwkunde (product- en machineontwerp) gestudeerd en werk sinds december 2016 bij Marel Poultry in Boxmeer als Senior Design Engineer. Hier houd ik me bezig met de ontwikkeling van interne logistieke systemen die nodig zijn bij de verwerking van vleeskuikens. Mijn baas vond het mooi om te horen dat ik verkozen ben tot prins zolang ik maar niet teveel vrije dagen opneem.

Waarom heb je ja gezegd op de vraag om prins te worden?
Ik had niet verwacht dat ik gevraagd zou worden hoewel ik een aantal jaar geleden tijdens carnaval wel kenbaar heb gemaakt een keer voorop in de polonaise te willen lopen. Mijn gezin en ik vieren elk jaar carnaval. Wij ervaren carnaval als een gezellige tijd waar plezier en vertier voorop staan. Dit in combinatie met het prins zijn maakt het plaatje deze keer compleet.

Hoe voelde het om tot prins te worden gekozen?
Zoals gezegd was de benoeming niet direct verwacht, maar wel supergaaf. Het ‘ja’-woord was er dan ook zo uit en dus konden mijn vrouw (prinses Cindy) en ik in het geheim beginnen met de voorbereidingen. Ook onze kinderen zijn erg enthousiast en actief bij de jeugdcarnaval. Met mijn adjudanten Herman en Jos weet ik zeker dat we een supergave tijd tegemoet gaan.

Wat betekent carnaval voor je?
Een drukke periode waarin ik veel plezier zal beleven, veel zal dansen en hossen, gek mag doen en met familie en vrienden een lekkere pot bier zal drinken.

Wat zijn jouw taken deze carnaval?
Elke dag moet een feest worden, samen met mijn prinses, kinderen, adjudanten en de raad in de polonaise! We hebben ondertussen het BCL-treffen al gehad en staan er verder buutavonden en prinsenrecepties op de agenda.

Wat wens je de carnavalsvierders in jouw gemeente toe?
Een supervette en onvergetelijke carnaval! Veel lol trappen, maar verlies daarbij het respect voor en naar anderen niet uit het oog. Samen maken we er wederom een te gekke carnaval van!

Welke carnavalsactiviteit is voor jou het hoogtepunt?
Het BCL-treffen was een groot feest. Geweldig genoten heb ik daar! Nu kijk ik uit naar het feesten in eigen dorp en ik heb me laten vertellen dat de prinsenreceptie ieder jaar één groot feest is, ik ga het meemaken!

Wat staat er daags na Aswoensdag op je programma?
Net zoals de voorgaande jaren zal ik wel even bij moeten komen van alle feestelijkheden. Ik heb een week vrij ingepland zodat ik ook uit kan slapen, alle indrukken kan verwerken en daarmee de week erop weer fris aan het werk kan.

Hoe heb je jouw aanstelling geheim kunnen houden voor familie, vrienden en kennissen?
Heel simpel: niet over hebben, dan kun je je mond ook niet voorbij praten. En pas als de kinderen op bed liggen carnavalszaken bespreken. Aan de reacties te horen na mijn uitkomen hebben we mijn aanstelling goed geheim kunnen houden.

Welk advies zou je jouw opvolger in 2019 mee willen geven?
Ik ben pas net uitgekomen als prins zodat ik nu niet al een advies kan geven voor mijn opvolger. Ik ga eerst eens zelf flink genieten en die opvolger komt later wel. Maar mocht je gevraagd worden:
ga ervoor!

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie