'Even alle zorgen aan de kant'

1-2-2018 door: Redactie
Elf vragen aan prins Joep I
maskTop
'Even alle zorgen aan de kant'
maskBottom

Wie ben je?
Joep Everts, roepnaam Joep, bijnaam Eef. Ik ben in het verleden actief geweest als bestuurslid bij de cv Dun Ezelskop en voorzitter van Kommissie UKP en Techniek. Ik ben al bijna veertig jaar actief lid bij Sparta’18, oud-speler van Sparta 1, en daarna nog in het roemruchte Sparta 6 gespeeld. Door een knieblessure heb ik helaas moeten stoppen met actief voetbal. Tegenwoordig ben ik actief als jeugdtrainer van JO9 4 bij Sparta’18. De meeste ‘Serumse’ kennen mij wel in het dorp. Ik woon samen Sharon Joosten, we zijn al twintig jaar samen. We hebben twee kinderen, Chrissy (9 jaar) en Tren (7 jaar), zij vinden het fantastisch dat pap prins is. De buurt reageerde zeer enthousiast en heeft inmiddels straat en huis fantastisch versierd.

Waar werk je?
Ik ben sinds 1999 werkzaam bij Ewals Cargo Care in Tegelen. In mijn huidige functie als manager trucking ben ik eindverantwoordelijk voor de zes eigen truckingentiteiten binnen Europa die Ewals telt, met in totaal ongeveer zeshonderd trucks. Na de oergezellige Jacob Merlo Mavo in Horst ben ik naar Apeldoorn gegaan om autotechniek te studeren, nadat ik deze opleiding had afgerond heb ik nog een jaar bedrijfskader gestudeerd in Eindhoven. Mijn werkgever vindt het fantastisch dat ik prins mag zijn in Serum en geeft mij ook alle support zodat ik naast mijn drukke werkzaamheden bij Ewals het prinszijn kan combineren.

Waarom heb je ja gezegd op de vraag om prins te worden?
Als oer ‘Serums menke’ uit een echte ‘Serumse’ familie droomde ik sinds mijn jeugdjaren stiekem al om ooit prins in Serum te mogen worden. Mijn vader Theo Everts, ‘Thei vd Burger’, was de tiende prins van Dun Ezelskop in 1963, mijn oom Piet van Enckevort (Pie vd Donck) was in 1985 prins. In datzelfde jaar was mijn broer Pieter jeugdprins van ‘Serum’, en een andere oom Grad van Enckevort (Zwart Gradje) prins op ‘ut Kleef’, een jaar om nooit te vergeten. Nu heb ik de eer om de volgende prins in de familie te worden. Ja, carnaval zit ons in het bloed, en dat probeer ik mijn kinderen ook weer mee te geven zodat deze geweldige traditie blijft bestaan.

Hoe voelde het om tot prins te worden gekozen?
Om eerlijk te zijn had ik het niet meer verwacht. Al werd ik wel genoeg genoemd in het verleden, maar dat kunstje is in ‘Serum’ al vaker vertoond om dan alsnog op latere leeftijd gekozen te worden. Het gevoel is heel apart en ik moest er echt aan wennen toen ik ja had gezegd! Ik word bijgestaan allereerst door mijn adjudanten en vrienden van kleins af aan, Stef ‘Bil’ Billekens en Roy ‘Hoey’ Hoeymakers, deze heb ik zelf gevraagd. Zij vinden het ook geweldig om dit samen te mogen vieren, ook zij zijn fervent carnavalsvierders. Daarnaast support mijn vriendin Sharon mij natuurlijk, ook al heeft ze geen officiële titel, maar ik noem haar gewoon ook prinsesje tijdens die dagen.

Wat betekent carnaval voor je?
Gewoon gezelligheid, ‘schele wazel’, lekker een glas bier drinken, lekker los gaan, even alle zorgen aan de kant zetten en gewoon lekker ontspannen. Maar niks moet en het moet wel spontaan gaan.

Wat zijn jouw taken deze carnaval?
Wat heet voorbereiding, ik vind dat elke prins dat zelf in moet vullen, wat er van hem verwacht wordt. De een loopt de hele carnaval voorop, de ander voegt zich onder de mensen. Je moet zelf lekker in je vel zitten met hetgeen je doet, da’s het alles belangrijkste, ook in het dagelijks leven. cv Dun Ezelkop heeft een scala aan verplichtingen en er wordt verwacht dat ik present ben met mijn adjudanten, hetgeen wij natuurlijk ook zullen doen.

Wat wens je de carnavalsvierders in jouw gemeente toe?
‘Veul lol, joeks en plezeer!’ en een gezond en succesvol 2018!

Welke carnavalsactiviteit is voor jou het hoogtepunt?
Eigenlijk elke activiteit. Ik denk dat je van ieder moment moet genieten, maar als ik er dan toch een als favoriet moet bestempelen, dan vind ik het open huis bij de prins op maandag na het uitkomen toch wel super.

Wat staat er daags na Aswoensdag op je programma?
Ik heb gelukkig vrij in de carnavalsweek. Ik verwacht donderdag 24 uur te slapen en dan vrijdag lekker met mijn vriendin naar de sauna, om al dat bier er eens goed uit te zweten!

Hoe heb je jouw aanstelling geheim kunnen houden voor familie, vrienden en kennissen?
Het valt niet mee als je weet dat je het echt wordt, dan krijgen discussies toch een andere dimensie. Ik heb ze zoveel mogelijk vermeden, al valt dat misschien ook op omdat ik normaal altijd mijn mening wel wil ventileren, maar het is allemaal goed geheim gebleven.

Welk advies zou je jouw opvolger in 2019 mee willen geven?
Geniet ervan!

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie