1 jarig jubileum De Lange

14-10-2009 door: Redactie
In het weekend van 16 tot en met 18 oktober is het feest bij De Lange in Horst. Het uitgaansetablissement bestaat dan precies een jaar. Samen met eigenaar Eric Janssen en bedrijfsleider Niek Geurts blikken we terug op het afgelopen jaar.
Het team van

Eric Janssen: “Toen we vertrokken vanuit de Herstraat naar het Wilhelminaplein, was dat op zich al een grote verandering. We gingen namelijk van een café dat pas om 19.00 uur openging naar een dagzaak. Nu gaan we elke dag om 10.00 uur open en wanneer het markt is op dinsdag zelfs nog wat vroeger. We heten officieel ook niet meer Café de Lange, maar gewoon De Lange Horst. Hier is bewust voor gekozen omdat het woord café iets oubolligs in zich heeft. We willen een horecagelegenheid worden voor een breed publiek, waarbij in het weekend de nadruk ligt op jeugd en jongeren.”

Met de andere openingstijden kwam er ook een andere planning om de hoek kijken. Bedrijfsleider Niek Geurts (23) vertelt: “In feite is er slechts een paar uur per dag geen bedrijvigheid in De Lange. We gaan, zoals Eric al zei, om 10.00 uur open en sluiten
’s nachts om 03.00 uur. Een paar uurtjes later komen de interieurverzorgsters, zij beginnen meestal tussen 06.00 en 07.00 uur. Rust is dan ook maar een betrekkelijk begrip in onze business”, aldus Geurts.

De Lange Horst richt zich in het weekend vooral op de jeugd. Op vrijdagavond zijn er vaak veel jongeren tussen 16 en 25 jaar oud te vinden.
Op zaterdag spelen geregeld bandjes of draaien dj’s, voor publiek variërend van 18 jaar tot en met de 35-plussers. In het cafégedeelte ligt de leeftijd gemiddeld genomen tussen 20 en 40 jaar.

“We proberen het eigenlijk voor iedereen aantrekkelijk te maken bij
De Lange Horst. Het aanbod verschilt wekelijks en we willen ook graag iets doen met 35-plussers. Binnenkort starten we een avond met een disco-classicparty ‘Back to the Music’, met aandacht voor muziek uit de jaren 70 en 80. In het weekend van Rowwen Hèzens slotconcert hebben we een avond georganiseerd voor de wat oudere jeugd. De jongeren zitten dan allemaal in America. Voor ons een mooie gelegenheid iets te doen voor een andere leeftijdscategorie”, aldus de bedrijfsleider.

De Lange Horst organiseert ook kindermiddagen tijdens de koopzondagen. “Kunnen ouders lekker winkelen terwijl hun kinderen veilig bij ons zijn ondergebracht.” Toch is het niet alleen de jeugd die de weg naar De Lange Horst weet te vinden. “Er wordt ook een accordeontreffen gehouden in de zaal en de deelnemers daaraan zijn veelal 50-plussers. Daarnaast houdt carnavalsvereniging d’n Dreumel uit Horst residentie in de zaal van De Lange Horst, voorheen Café de Sport.

En niet te vergeten: de harmonie en drumband van Horst, die hier wekelijks repeteren. Kortom: vanuit het verleden zijn verenigingen mee overgegaan nadat De Sport van eigenaar verwisselde en werd verbouwd. We zullen er alles aan doen om vernieuwend te blijven in onze bedrijfsvoering om het iedereen zo goed mogelijk naar de zin te maken.

Zo denken we na over de mogelijkheden voor het bedrijfsleven met betrekking tot onze zaak. De zaal is uitermate geschikt voor het houden van meetings en congressen, want alle moderne communicatiemiddelen zijn in de zaal aanwezig, dus daar ligt nog wel een markt open”, aldus Geurts.
“We willen groeien naar een uitgaansgelegenheid voor jongeren uit de hele regio”, voegt hij er nog snel aan toe.

Controle is een belangrijk onderdeel tijdens de weekenden. Elke vrijdag en zaterdag wordt professionele beveiliging ingeschakeld om alles ordentelijk te laten verlopen. Wanneer mensen achter de bar twijfelen over de leeftijd van een gast die alcoholische dranken bestelt, wordt naar de identiteitskaart gevraagd. De Lange Horst heeft zijn zaakjes voor elkaar en ook de onderlinge verstandhouding tussen de horecazaken op het Wilhelminaplein omschrijft Eric Janssen als goed. “En het blijft groeien. Door gezamenlijk overleg en samenwerking wordt één plus één drie”, aldus de eigenaar van De Lange Horst. Tijdens het éénjarig jubileumfeest wordt een geheel vernieuwde website gelanceerd.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie